Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Concurs de proiecte pentru maternități


Organizația „Salvați Copiii” a lansat, în atenția maternităților din întreaga țară, concursul de proiecte cu tema „Școala Părinților – Să învățăm despre copii”. Prin aceste proiecte, organizația care le va finanța dorește să sprijine echipele medicale din maternități să ofere gratuit părinților și viitorilor părinți cursuri de educație pre și postnatală, informații despre importanța monitorizării sarcinii și menținerea sănătății gravidei, dar și despre îngrijirea și alimentația nou-născuților. Așadar, până la data limită de 7 februarie a.c., toate unitățile spitalicești în care există maternități pot transmite propunerile de proiecte pe e-mail la adresele: rosc@salvaticopiii.ro și adina.clapa@salvaticopiii.ro. În urma jurizării, primele trei proiecte clasate vor fi finanțate de organizație.
    Potrivit comunicatului dat publicității, propunerea de proiect nu trebuie să fie mai mare de maxim patru pagini și trebuie să conțină obligatoriu următoarele informații: justificarea proiectului; grupul țintă; scopul și obiectivele proiectului; plan de activități și metode de implementare; descrierea rezultatelor și impact; durata; buget total, din care cel solicitat de la Salvați Copiii; parteneri; echipa de proiect.
    Pentru detalii suplimentare, cei interesați o pot contacta pe Adina Clapa, coordonator program, la telefon: 0751.010.533, sau la e-mail: adina.clapa@salvaticopiii.ro. „Pentru Salvați Copiii, supraviețuirea și sănătatea copiilor sunt o prioritate. Campania de reducere a mortalității infantile, pe care am inițiat-o din 2010, a plecat de la statistica cutremurătoare conform căreia România se află pe primul loc între țările Uniunii Europene, cu cea mai ridicată rată de decese în rândul copiilor mai mici de 1 an. O treime din aceste decese ar fi putut fi prevenite prin programe speciale, dedicate mamelor și copiilor, dar și prin dotarea maternităților și a secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale”, se precizează în comunicatul dat publicității de Organizația „Salvați Copiii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?