Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Alte trei cazuri de GRIPĂ, diagnosticate de medici


Numărul cazurilor de gripă este în creștere. Săptămâna trecută, în Vrancea, au mai fost diagnosticate încă trei cazuri de gripă, după ce, în urmă cu două săptămâni, fusese diagnosticat primul caz. Medicul Marina Maiorov, din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, ne-a spus că dintre cele trei cazuri confirmate clinic, unul a fost validat și de probele trimise la laborator. Mai mult, două persoane au necesitat internare în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.
Săptămâna trecută, au decedat trei persoane din cauza pneumoniei. Este vorba de doi bărbați, de 63 și 61 de ani, și de o femeie de 56 de ani, care au decedat la Spitalul Județean de Urgență Focșani.
În ceea ce privește cazurile de viroze și pneumonii, săptămâna trecută au fost diagnosticate peste 1.300 de persoane cu aceste afecțiuni. Astfel, în săptămâna 18-24 ianuarie au fost diagnosticate 1.059 cazuri de viroze și 240 de cazuri de pneumonii. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate la categoria de vârstă 5-14 ani, dar și la categoria 15-49 de ani.
Până în prezent, aproape 12 mii de vrânceni s-au vaccinat împotriva gripei, 634 săptămâna trecută. La cabinetele medicilor de familie mai sunt 2.636 doze de vaccin antigripal, iar alte 155 de doze la nivelul DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?