Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

S-a înființat Institutul Român de Supervizare și Formare Profesională în Psihologie – Focșani!


Toți profesioniștii care activează sau vor activa în domeniul psihologiei precum și cadrele didactice care doresc să urmeze cursuri în acest domeniu nu trebuie să se mai deplaseze în alte orașe pentru acest lucru, sau pentru a urma un master sau cursuri profesionale, în vederea specializării și obținerii de credite. Și asta pentru că în Focșani a luat ființă singurul Institut Român de Supervizare și Formare Profesională în Psihologie din zona Moldovei, avizat de Colegiul Psihologilor din România prin avizul profesional RF-II-VN-164 din 13 februarie 2015. Acesta are sediul în Bulevardul Unirii, nr. 18, etaj III iar informații suplimentare cu privire la modalitatea de înscriere, cursuri, etc. pot fi obținute la telefon 033.820.150 sau prin email: irsfp_vn@yahoo.com. Tot la acest număr de telefon sau adresă de email pot obține informații sau trimite CV-uri cei care doresc să se angajeze ca secretar/secretară și promoter în cadrul Institutului. Candidații pentru postul de secretar/secretară trebuie să aibă studii superioare, cunoștințe de metodologie școlară și să fie vorbitori de limba engleză nivel minim C1. Candidații pentru cele două posturi de promoteri trebuie să fie psihologi acreditați de Colegiul Pshihologilor din România și să aibă foarte bune abilități de comunicare.
    Potrivit celor declarate de directorul executiv al Institutului, doctor psiholog Constantin Gogoriță, în cadrul acestuia se oferă următoarele servicii: cursuri de mastere profesionale de doi ani (550 ore) în toate specialitățile, și anume; psihologie clinică; psihologia muncii, transporturilor și serviciilor; psihologie aplicată în securitatea națională; logopedie medicală; psihoterapie cognitiv-comportamentală și relațional-emoțională; formare profesională în psihoterapie cognitiv-comportamentală și logopedie medicală; work-shop-uri profesionale cu acordare de credite conform standardelor de calitate solicitate de Consiliul Psihologilor din România.
    Institutul focșănean are „laborator paraclinic dotat cu aparatură și probe psihologice asigurate de firma parteneră „SCHUHFRIED” Austria, care acordă licență profesională pe viață cursanților absolvenți, săli de curs dotate stil sală de conferință, scaune psiho-terapeutice și scaun special pentru logopedie medicală. De asemenea, avem în cadrul institutului o librărie cu cărți de specialitate, ce pot fi achiziționate cu prețuri de editură”, a detaliat dr. psih. Constantin Gogoriță, directorul executiv al Institutului, subliniând că lectorii șefi de cursuri sunt exclusiv profesioniști și cadre didactice universitare.
    Constantin Gogoriță a precizat că se pot înscrie la cursurile oferite de Institut, atât psihologi atestați de Colegiul Psihologilor din România care activează în zona privată sau de stat, cât și studenții din ani terminali, masteranzi și universitari din domeniu, din toată țara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?