Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Rompetrol va construi o benzinărie pe şoseaua de centură a Focşaniului


Compania Rompetrol vrea să construiască o benzinărie pe centura Focșaniului, în zona Sud. Proiectul stației de carburanți a trecut de Agenția pentru Protecția Mediului la prima ședință din 2016. Stația va avea ca vecini Praktiker și Ravenol, iar accesul se va face din șoseaua de centură a municipiului.
Rompetrol va amenaja și un magazin, cu o suprafață construită de 169,9 metri pătrați. „Clădirea este parter, cu structură metalică (stâlpi și ferme), având închiderile realizate din panouri sandwich din tablă și termoizolație vată minerală. Tâmplăria exterioară se va realiza din profile de aluminiu și geam termopan. Compartimentările interioare vor fi realizate din sisteme de închidere ușoare: pereți gipscarton, tâmplărie din aluminiu și geam termopan, tâmplărie din lemn. Construcția va cuprinde spațiul de vânzare, fast-food, salon fumători, grupuri sanitare pentru personal și public, birou, două mici rezerve pentru marfă și spații anexe. Gradul de finisare va fi la un standard adecvat, avându-se în vedere atât solicitările funcționale, cât și siguranța în exploatare”, se arată în descrierea proiectului de investiții.
Stația va avea trei pompe duble multiprodus, dotate cu recuperare de vapori. Parcul de rezervoare va fi amplasat subteran, alcătuit din două rezervoare de câte 60 metri cubi fiecare. Rezervoarele vor avea pereți dubli, recuperare de vapori și control automat al cantității pentru evitarea unor posibile pierderi. Rezervoarele vor fi prinse și montate pe o fundație tip radier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?