Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Copiii de la Cercul „Stropi de Culoare“ au pictat clădiri reprezentative din Focșani


Picturile realizate de copii sunt cărămizi care le construiesc personalitatea, spune profesorul coordonator Veronica Groper când vorbește despre expoziția organizată la Muzeul Unirii. Sunt lucrări realizate de copii care vin săptămânal la Cercul de pictură „Stropi de Culoare” condus de Veronica Groper și care surprind privitorul prin atât prin temele alese dar în special prin culorile vii, puternice. Expoziția realizată ieri a avut două componente, respectiv teme legate de toamnă și iarnă, dar și de ziua de 24 ianuarie. „O expoziție prezintă lucrările noastre, de la Cerc, în care vedeți armonia de culori a toamnei, contraste frumoase, culori, viața pe care o regăsim în anotimpul toamnei. De asemenea, sunt teme legate de iarnă în care avem contraste puternice, specifice acestui anotimp. Cealaltă componentă se referă la ziua de 24 ianuarie, o zi dragă nouă, focșănenilor, un simbol pentru orașul nostru. Am plecat de la ideea de a vedea cum apar clădirile reprezentative din oraș prin ochii unui copil. Åži-a ales fiecare o clădire pe care a considerat-o reprezentativă”, a prezentat Veronica Groper.
    Însă ceea ce atrage este culoarea puternică ce poate fi regăsită în aproape fiecare lucrare și, cum spune profesorul coordonator, a devenit un specific al micilor pictori de la Cercul „Stropi de Culoare”. „Elementul de limbaj plastic care unește cele două componente ale expoziției este culoarea. Mă bucur dacă am reușit să transmit acest lucru copiilor iar desenele lor să pară vii și frumoase. Mulțumesc copiilor care au realizat aceste desene frumoase, sunt vii, sunt pline de viață. Mulțumim Muzeului Unirii unde ne desfășurăm activitatea și care ne-a pus la dispoziție un cadru frumos, cred că atunci când ești înconjurat de lucruri frumoase nu poți să fii un om rău și să faci lucruri rele. Sper să le placă ceea ce am realizat”, a adăugat profesorul coordonator Veronica Groper.
    În Focșani, cercul de desen „Strop de culoare” funcționează din anul 2008, iar de aproximativ doi ani se desfășoară în incinta Muzeului Unirii din Focșani. Întâlnirile au loc săptămânal, joia. De asemenea, au avut loc și pe timpul vacanței. Truda micilor pictori a fost răsplătită cu premii la concursurile organizate de „Look and Learn Art”, o galerie de imagini cu sediul la Londra, bazată pe imagini educaționale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?