Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

RĂZBOI pentru o funcție între doi medici de la DSVSA Vrancea


Doi medici ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor își dispută conducerea Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor. Mariana Săvescu, fosta șefă a Serviciului, contestă modul în care Adrian Rădulescu a obținut această funcție. A fost demarat deja un proces în instanță dar au fost depuse și plângeri penale la Parchet referitoare la persoanele din comisiile de evaluare de la concurs, acuzate de fals intelectual.
    Până anul trecut, în octombrie, când a fost organizat concursul de către ANSVSA și ANFP, această funcție de șef serviciu a fost deținută de Mariana Săvescu. Aceasta a obținut și cel mai mare punctaj după proba scrisă, 81 puncte, respectiv 80,40 puncte după interviu. Surpriză însă la anunțarea rezultatului concursului. Adrian Rădulescu a contestat, inițial, proba scrisă, la care obținuse 53 puncte, și apoi rezultatul la interviu, unde a avut 79,40 puncte. În urma contestațiilor punctajul a crescut cu 19,70 puncte la proba scrisă și 10,20 puncte la interviu, adică un punctaj cu 0,90 puncte mai mare decât cel obținut de Mariana Săvescu. Așa că în noiembrie, Adrian Rădulescu a fost numit șef al Serviciului respectiv din cadrul DSVSA Vrancea.
    Mariana Săvescu spune că este inexplicabil modul în care a crescut punctajul doctorului Rădulescu în urma contestațiilor deoarece subiectele și modalitatea de rezolvare a acestora erau stricte și fără posibilități de interpretare, bazându-se pe întrebări și răspunsuri directe cuprinse în legislația europeană. Ori, în aceste condiții, răspunsuri considerate greșite de către Comisia de verificare a cunoștințelor nu puteau fi reinterpretate și reconsiderate de către Comisia de soluționare a contestațiilor. Mariana Săvescu a acuzat și faptul că Adrian Rădulescu nu ar fi avut dreptul să participe la concursul din luna octombrie 2015, deoarece s-ar fi aflat în concediu medical. „Nu este o dispută personală cu doctorul Rădulescu. Sunt nemulțumită de rezultatul concursului și consider că mi-au fost afectate drepturile mele”, ne-a spus Mariana Săvescu.
    Aceasta a arătat că, ulterior anunțării rezultatelor concursului, a solicitat în mod expres conducerilor ANSVSA și ANFP să stabilească dacă Adrian Rădulescu a fost admis legal la concurs, încât să poate contesta rezultatele concursului. Însă cererile depuse au fost refuzate de cele două instituții.
    Noul șef al Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor, Adrian Rădulescu, spune că avea dreptul să participe la concurs deoarece nu era inapt fizic sau psihic și nu se mai aplică legislația referitoare la obligativitatea ca persoanele aflate în concediu medical să stea la domiciliu. Adrian Rădulescu a explicat că a participat la concursul pentru acest post și a făcut contestație la cele două probe, așa cum putea face și Mariana Săvescu. „Era un post vacant și am participat la concurs, pe care l-am câștigat. Era dreptul meu să particip la concurs. Am depus contestație la cele două probe și comisiile mi-au dat dreptate. Doamna Săvescu, dacă era nemulțumită, putea face contestație”, ne-a spus Adrian Rădulescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?