Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! Protest spontan la Serviciul de Probațiune Vrancea


Serviciul de Probațiune Vrancea, alături de alte servicii de probațiune din țară (București, Botoșani, Suceava, Teleorman, Dîmbovița, Sălaj, Maramureș, Vîlcea, Brașov, Ilfov) ca urmare a deciziei consilierilor de probațiune, și-a întrerupt astăzi activitatea în mod spontan. „Avem 800 de persoane condamnate/sancționate penal, aflate în libertate, supravegherea lor fiind asigurată de 9 de consilieri de probațiune. La acestea se adaugă celelalte activități.Problemele cu care sistemul de probațiune din România se confruntă au fost aduse la cunoștința Ministerului Justiției, însă ele nu s-au constituit niciodată într-o prioritate reală pentru minister. La problemele noastre am primit doar declarații formale de susținere. Nici un demers nu s-a finalizat. Aceasta în condițiile în care permanent mesajul factorilor de decizie este acela ca sunt preocupați de asigurarea siguranței cetățenilor.În acest moment, apreciem că soluțiile amiabile au fost epuizate. Încetarea activității reprezintă singura modalitate prin care putem atrage atenția asupra situației grave în care ne aflăm”, explică șeful Serviciului de Probațiune Vrancea, Costel Constandache.
    Consilierii de probațiune solicită repoziționarea consilierilor de probațiune în cadrul sistemului de justiție, acordarea drepturilor similare cu ale celorlalte categorii de personal din cadrul sistemului de justiție, plata orelor suplimentare, dar și angajarea urgentă de personal și suplimentarea posturilor în cadrul sistemului de probațiune. De asemenea se mai solicită asigurarea unor condiții decente de muncă și a resurselor materiale necesare desfășurării activităților zilnice, demararea unor proceduri de modificare a legislației actuale în materia probațiunii care să conducă la reducerea presiunii exercitate de volumul ridicat de activitate generat de intrarea în vigoare a noilor coduri și adoptarea regulamentelor de aplicare a legislației în materia probațiunii, corelată cu o simplificare a procedurilor de lucru.
    „Solicităm convocarea unei întâlniri între conducerea Ministerului Justiției și reprezentanți ai sistemului de probațiune din România care să conducă la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm. Sistemul de probațiune din România se află în colaps. Aceasta este o problemă care nu mai suferă amânare!”, spune Constandache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?