Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Bătaie închipuită, sesizată la 112. Apelantul a fost amendat


Polițiștii, jandarmii și un echipaj SMURD au ajuns ieri pe strada Cotești din Focșani, la numărul 24, după ce un bărbat a sesizat că între mai multe persoane a avut loc o altercație. La fața locului, echipajele care au intervenit au constatat că nimeni nu se bătuse și nicio persoană nu avea nevoie de îngrijiri medicale.   
    Pentru că aspectele sesizate prin 112 nu s-au confirmat, bărbatul care a sunat la 112 a fost amendat, după cum ne-a spus ofițerul de presă al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toder. Åži purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, plutonier adjutant șef Adrian Costescu, ne-a precizat ieri că apelul prin 112 nu s-a confirmat.
    În zona în care a avut loc intervenția locuiesc mai multe familii de romi și nu este exclus să fi existat ceva neînțelegeri, iar spiritele să se fi calmat până la sosirea forțelor de intervenție. Cert este că atunci când acestea au ajuns la fața locului, au constatat că totul era în regulă și că nimeni nu avea nevoie de intervenția paramedicilor, a polițiștilor ori a jandarmilor. Pentru că ce s-a spus la telefon nu s-a potrivit cu ce s-a găsit la fața locului, Neculai Åž., cel care a sunat la 112, a fost amendat. Apelul la 112 ar fi fost făcut după o zi și o noapte de petrecere continuă în zonă, după cum ne-au spus persoane care locuiesc în apropiere.
    Nu este pentru prima dată când polițiștii, jandarmii ori pompierii sunt puși pe drumuri de persoane care nu știu cu adevărat ce înseamnă o urgență. Anul trecut, o persoană, rămasă necunoscută până în prezent, a sesizat la 112 că pe raza comunei Bolotești s-a produs un grav accident, fiind inclusiv  persoane încarcerate. Au ajuns acolo degeaba pompieri, polițiști și cadre  medicale, pentru că apelul a fost unul fals. În zona indicată nu fusese niciun accident și nimeni nu avea nevoie de intervenția forțelor puse pe drumuri de un inconștient, care a făcut o glumă de prost gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?