Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

ULTIMA ORĂ! A murit scriitorul păncean Ionel Bandrabur


Scriitorul Ionel Bandrabur a trecut astăzi la cele veșnice. Fiu al orașului Panciu, absolvent al Facultății de Litere și Filozofie din cadrul Universității Cluj-Napoca și discipol al marelui Lucian Blaga, Ionel Bandrabur a reprezentat cu cinste comunitatea locală în care a muncit, a trăit și a scris până în ultima clipă a vieții sale!, se arată într/o postare pe pagina de facebook a primarului orașului Panciu, Iulian Nica.
„Fântâna iadului”, „Fiul primarului”, „Hoinăreala”, „Un student de altădată”, „Hanu Trăsnit” sunt doar câteva din romanele care au contribuit la includerea lui Ionel Bandrabur în „Dicționarul general al literaturii romane”, publicat de Academia Română.
„Dispariția lui Ionel Bandrabur lasă un gol imens în inimile noastre! În numele tuturor păncenilor pe care i-a iubit și i-a respectat, doresc să-i mulțumesc marelui scriitor pentru curățenia sufletească, generozitatea, noblețea, precum și pentru întreaga sa activitate pusă în slujba culturii românești! Drum lin spre Lumină! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, mai scrie primarul Nica. Pe 22 aprilie, scriitorul ar fi împlinit 94 de ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?