Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Alegeri pentru desemnarea decanului Baroului Vrancea


Baroul Vrancea organizează în data de 22 ianuarie alegeri pentru desemnarea forului de conducere. Avocații își vor alege decanul, dar vor vota și pentru componența Consiliului de conducere, a membrilor comisiei de cenzori și a membrilor comisiei de disciplină. Totodată, în aceeași zi se va alege și un reprezentant al baroului în comisia superioară de disciplină a UNBR, dar și un reprezentant al baroului în UNBR. 
Alegerile se organizează ca urmare a faptului că mandatele de 4 ani ale actualului decan, Ioan Ioanovici, ale membrilor consiliului baroului, membrilor comisiei de disciplină și ale membrilor comisiei de cenzori expiră în data de 20 ianuarie, cu două zile înainte de organizarea alegerilor. Conform regulamentului, pot candida pentru funcția de decan avocații care întrunesc cumulativ următoarele condiții: sunt avocați definitivi cu o vechime în profesie de cel puțin 10 ani, sunt  membri ai baroului de cel puțin 5 ani, nu au exercitat două mandate de decan.
    De asemenea, pot candida pentru funcția de consilier al baroului avocații care au o vechime continuă în profesie de cel puțin 8 ani. Nu pot face parte din consiliul  baroului avocații care au datorii scadente privind taxele pentru formarea bugetului UNBR și al baroului, precum și la fondurile Casei de Asigurări a Avocaților din România și ale Filialei Alba a CAA. În ceea ce-i privește pe membrii comisiei de cenzori, pot candida pentru funcția de membru în comisia de cenzori a baroului avocații care o vechime neîntreruptă de cel puțin 8 ani, iar pentru comisia de disciplină pot candida avocații care au o vechime în profesie de cel puțin 10 ani.
Avocații care doresc să candideze pentru funcția de decan sau pentru una din celelalte funcții din cadrul baroului ori pentru delegat la Congresul avocaților mai au la dispoziție câteva zile pentru a-și depune candidaturile. Înscrierile au început pe data de 5 ianuarie și se vor încheia pe data de 15 ianuarie, la ora 13.00. La finalul  perioadei de depunere a candidaturilor, în data de 15 ianuarie, secretarul baroului va afișa lista candidaților la avizierul baroului și pe site-ul baroului. Până cel târziu în data de 20 ianuarie, consiliul baroului verifică toate candidaturile și soluționează eventualele opoziții.
    Pentru funcția de decan este câștigător candidatul care a întrunit jumătate + 1 din numărul total al voturilor valabil exprimate, iar în cazul în care nici unul dintre candidați nu întrunește acest număr de voturi, se organizează al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii 2 clasați dintre candidați. În cel de al doilea tur de scrutin va fi desemnat câștigător candidatul care obține numărul cel mai mare de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?