Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

ATM tăiat cu flexul de doi bărbați


Doi bărbați, unul din județul Mehedinți, iar celălalt din județul Ialomița, vor fi judecați în Vrancea pentru tentativă la furt calificat. În luna aprilie a anului trecut, cei doi au venit în Focșani cu gândul de a fura bani dintr-un bancomat, aflat în incinta unui restaurant. Astfel, în noaptea de 23/24 aprilie 2015, Alin Ilie N., de 38 de ani, din Mehedinți, și Marinel D., de 46 de ani, din Ialomița, prin escaladarea unui geam, au intrat în incinta unui restaurant din cartierul Sud al Focșaniului și după ce au scos din funcțiune sistemul de alarmă, au distrus calculatorul ATM-ului. După ce s-au asigurat că nu vor fi văzuți, cei doi s-au apucat să taie ATM-ul cu un flex, cu intenția de a sustrage bani, dar nu au reușit.
    Din anchetă s-a stabilit că înainte de a comite fapta, Alin Ilie a mers în vizită la celălalt inculpat, timp în care s-au decis să dea spargerea. Cu planul făcut, în după-amiaza zilei de 23 aprilie 2015 cei doi au plecat către Focșani. Ajunși aici, au lăsat mașina în apropiere și au coborât. În zona restaurantului, unul dintre inculpați a observat un geam întredeschis, pe care l-a escaladat și a intrat în incintă. Spre ATM era o ușă din PVC, iar inculpatul i-a desprins șipcile, moment în care s-a declanșat alarma. Imediat a dislocat sistemul și alarma s-a oprit. A lăsat totul așa și s-a întors la mașină, unde îl aștepta celălalt inculpat.
    Pentru că se declanșase alarma, au ajuns la fața locului agenții de pază, care nu au stat prea mult în zonă. După ce s-a închis un magazin din apropierea restaurantului, inculpații au intrat din nou în local, de această dată amândoi. Au încercat să scoată bani din ATM, mai întâi cu ajutorul unor cuțite și apoi folosindu-se de flexul pe care îl aveau la ei. După ce au uzat toate pânzele de flex și tot nu au reușit să scoată bani, au abandonat totul și au plecat. În ATM erau aproape 50 mii lei. Același ATM a mai făcut obiectul unei tentative la furt în 2010, autorul de atunci fiind din Bacău. Cei doi au spus că nu-l cunosc pe băcăuan. La inculpați s-a ajuns greu, inițial ei nerecunoscând fapta. S-au răzgândit apoi și au spus tot ce au făcut.
    Alin Ilie N., care anterior s-a numit Matală, Armașu și Băran, are antecedente penale, el comițând infracțiuni atât în țară cât și pe teritoriul altor state, respectiv Austria, Germania și Spania. În Austria a furat din locuințe, fiind și arestat, în Germania a sustras motorină dintr-un camion, iar în Spania a pătruns într-un local cu intenția de a fura, dar nu a reușit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?