Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

MAE: Atenționare de călătorie în Bulgaria


Autoritățile bulgare au instituit, pentru zilele de 7 și 8 ianuarie, cod galben de zăpadă, polei și vânt puternic în mai multe județe din această țară, informează o atenționare de călătorie, de joi, a Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Potrivit avertizării emise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, avertizarea este valabilă pentru județele Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Loveci, Ruse, Veliko Tărnovo, Gabrovo, Tîrgoviște, Razgrad, Silistra, Dobrici, Șumen, Varna și Burgas.
Totodată, Agenția „Infrastructura Rutieră” recomandă șoferilor să pornească la drum numai cu autovehicule echipate cu anvelope sau pneuri adecvate, să conducă cu viteze adaptate la condițiile meteorologice și să respecte instrucțiunile poliției rutiere, iar cetățenii care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență 112.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii dedicate www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?