Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Doi vrânceni AU MURIT de pneumonie


Două persoane au murit din cauza pneumoniei, zilele trecute. Este vorba de un bărbat de 60 de ani, din Focșani, și o femeie de 87 de ani, din Cotești, care au murit la Spitalul Județean de Urgență Focșani, din cauza formelor grave de boală.
În ceea ce privește cazurile de viroze și pneumonii, numărul acestora a început să crească. Astfel, în perioada 28 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii peste 1.000 de vrânceni. Astfel, potrivit informațiilor oferite de medicul epidemiolog Marina Maiorov, cu viroze au fost diagnosticate 839 de persoane, din care 80 au fost internate. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate la grupa de vârstă 5-14 ani, mai exact 269 cazuri, cu 17 internări. În ceea ce privește cazurile de pneumonii, au fost diagnosticate 179 de persoane, dintre care 60 au fost internate în spital, ele mai multe cazuri fiind diagnosticate la copii cu vârste între 2 și 4 ani.

Vaccinări împotriva gripei și la DSP Vrancea

Din fericire, până în prezent nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă, peste 10 mii de vrânceni fiind imunizați cu serul antigripal. Mai mult, în condițiile în care Direcția de Sănătate Publică a primit încă 4.000 de doze de vaccin antigripal, vrâncenii care vor să se imunizeze gratuit, se pot prezenta la cabinetele medicilor de familie, dar și la cabinetul de vaccinare din incinta DSP Vrancea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?