Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Excursie pentru tinerii din Centrul Sfânta Maria din Golești, organizată de cuziști


Mai mulți voluntari de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani au dorit să le organizeze o zi deosebită tinerilor de la Centrul Sfânta Maria din Golești. Pentru că tot suntem în perioada sărbătorilor și surprizelor, elevii de la clasele a IX-a A, a IX-a G și a XII-a, coordonați de profesoarele Teodora Bentz, Loredana Diac, Emilia Poll, Melania Pătrășcanu și Niculina Badiu s-au ocupat de organizarea unei excursii la București și multe surprize.
    La Circ & Variete Globus din București, tinerii de la Golești au fost spectatori pentru prima dată în viață la un circ profesionist. Impresionați de acrobațiile aeriene, dresajul animalelor, dialogul cu clovnii, aceștia au râs, au rămas uimiți și s-au lăsat purtați într-o lume magică a cântecului și a dansului. Apoi, ziua a continuat cu o vizită la mall-ul Sun Plaza din capitală. Au mâncat tot ce au dorit și au avut și o mică peripeție: microbuzul pus la dispoziția lor de către DGASPC Vrancea nu se mai afla acolo unde credeau și după o plimbare lungă prin parcarea mall-ului l-au găsit, la un alt nivel al parcării.
    De opt ani, DGASPC Vrancea și Colegiul Național „Al. I. Cuza” colaborează cu succes în proiectul „A doua șansă”. Prin acest proiect, tinerii de la Centrul Sfânta Maria au parte de „emoția de a trăi altfel câteva zile din viața lor, bucuria de a relaționa cu prietenii voluntari de la Cuza, sentimentul acceptării și incluziunii sociale.”, așa cum se arată într-un comunicat de presă trimis redacției. Pachetul pentru drum a fost asigurat de restaurantul Grand’Or. Tinerii cu dizabilități au fost însoțiți în excursie de Sorin Atomulesei, șeful Centrului. Directorul DJASPC Vrancea, Daniela Nicolaș, a declarat, referindu-se la acest parteneriat, că „ar fi necesar ca  societatea civilă să sprijine mai mult persoanele defavorizate, fiindcă ele trebuie să aibă sentimentul normalității, într-o lume care nu exclude ci, dimpotrivă, trebuie să-și asume incluziunea lor socială.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?