Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Dispute pe tema unui proiect imobiliar din Focşani


Consilierii locali focșăneni au discutat peste o oră, ieri după amiază, la ședința extraordinară, un proiect imobiliar care fusese deja aprobat în luna septembrie. Toate proiectele de pe ordinea de zi au trecut fără multe discuții, iar ședința părea să se termine rapid. A fost aprobată rectificarea bugetului administrației locale, cu amendamentul prin care au fost alocate zece mii lei pentru Grădinița 1, bani necesari pentru repararea unei conducte de apă. Pe lista proiectelor aprobate se mai află un proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Consiliului local 372/2015 privind stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitelor și taxelor locale și alte taxe asimilate acestora, precum și amenzilor aplicabile în anul fiscal 2016.
    Discuțiile au apărut la capitolul diverse unde s-a discutat despre un proiect aprobat deja în luna septembrie, care presupune o clădire cu subsol, parter, trei etaje și mansardă. După ce a fost aprobat de consilierii locali, proiectul de hotărâre prin care era aprobată consultarea publică a PUZ-ului a fost trimis spre aprobare la Instituția Prefectului. A urmat o dialog între instituții, purtat pe parcursul ultimelor luni după ce o persoană a făcut o reclamație la Prefectură precum că nu s-ar fi respectat procedurile legale și construcția ar trebui să fie mai mică. În aceste condiții, Prefectura a solicitat reanalizarea proiectului deja aprobat.
    Ieri, consilierii au fost puși în fața a două opinii tehnice diferite despre aceeași construcție imobiliară, respectiv a arhitectului județului Daniela Olaru și arhitectului Focșaniului, Diana Decuseară. Prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Local, reprezentanții firmei de construcții au spus că proiectul respectă condițiile tehnice pe care autoritățile locale le-au impus după anul 2000. Investitorii au mai arătat că orice modificare, inclusiv eliminarea mansardei din proiect ar trebui realizată cât mai repede, pentru a putea realiza investiția imobiliară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?