Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Obiceiuri populare de Crăciun, prezentate la Colegiul „Valeriu D. Cotea”


Sărbătorile de Crăciun se apropie, motiv pentru care Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” a organizat o serbare a pomului de iarnă. Activitatea a devenit o tradiție, atât pentru cadrele didactice care se ocupă de organizare, cât și pentru elevii liceului.
    Serbarea s-a desfășurat în cantina unității de învățământ, la sfârșitul săptămânii trecute, unde s-a creat o atmosferă specială, cu momente memorabile. Au fost prezenți și invitați speciali, respectiv Ansamblul folcloric „Rapsodia Vultureană”, coordonat de directorul Daniela Rusu și profesorul Andrei Culicovschi, care i-a încâtat pe cei prezenți cu momente tradiționale și obiceiuri populare, cu specificul sărbătorilor de iarnă, precum capra, dansuri și altele. Corul liceului, coordonat de profesoara Marga Croitoru, a interpretat colinde. Elevii implicați în activitate nu au uitat de teatru și au pregătit scenete. În „Poveste de Crăciun” au jucat elevii Andreea Bubulete, Daniela Grigoraș, Denisa Săpunaru, Anca Bouroșu, Andreea Tănăsescu, Mădălina Viziru, Andreea Porumboiu, Luciana Caloianu, Marius Dragostin, Ionuț Enache, Andrei Nourescu, Daniela Zanosche și Adrian Sava, îndrumați de profesoarele Oana Săcăluș și Marilena Bărculescu , dar și elevii de la posliceală Marius-Cătălin Bran și Claudiu-Daniel Anghel. O altă scenetă s-a intitulat „La restaurant” și a fost pusă-n scenă de Oana Robu, Florentina Ivănuță și Ionelia Mihalache. „Poezie” este un alt moment artistic, coordonat de profesoara Marga Croitoru, protagoniști fiind Mălina Mihalcea, Florina Puț și Mădălin Jujău.

    Nu au lipsit nici cântecele: Alina Gabriela Mocanu de la clasa a X-a G a cântat piesa „Galbenă gutuie”, cu acompaniamentul lui Gabriel Cândea la chitară, iar Andreea Milea, Miss Boboc 2015, a interpretat piesa „Lupii”. La finalul activității, oaspeții de la Ansamblul Folcloric „Rapsodia vultureană” au cântat plugușorul, iar Moș Crăciu a împărțit cadouri.
    Serbarea a fost prezentată de Cătălin-Marius Bran și Laura Cătălina Nicolae, iar de partea tehnică s-a ocupat Claudiu-Daniel Anghel. Această tradiție a Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” se datorerază profesorilor coordonatori: directorul Remus Paraschiv, directorului adjunct Carmen Oprea, consilierul educativ Marilena Bărculescu, profesoarele Marga Croitoru, Monica Chiriac și Oana Săcăluș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?