Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Viaţa la pozitiv la Şcoala Gimnazială „Mihail Armencea“ Adjud


          Emoțiile pozitive sunt întotdeauna menite să ne sensibilizeze, să ne ajute să vedem frumusețea vieții, să ne dorim să ne făurim clipe care să ne bucure pe fiecare dintre noi. În acest sens, cadrele didactice coordonatoare, Strat Reta, Mocanu Retuța și Milea Alina, și elevii de la Åžcoala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud au lansat oficial Programul Educațional Internațional „Viața la pozitiv!”. Programul cuprinde cinci proiecte care se vor derula pe parcursul acestui an școlar.
           Motto-ul ediției a V-a este „IDENTITÄ‚Å¢I ÎMPREUNÄ‚”. În actualul context internațional, alegerea acestui motto se pare că nu a fost deloc întâmplătoare. Fiecare om este provocat să învețe din nou să iubească mai mult locurile natale – ca amprentă a identității în lume, să reînvețe să își iubească aproapele și să recunoască dreptul de a avea propria identitate. Trăind o viață pozitivă, poate să contribuie oricine la restabilirea acelui echilibru necesar pentru a menține pacea între oameni, pentru înțelegerea nevoilor fiecăruia de a-și manifesta pașnic o identitate și pentru prețuirea valorilor identitare pe care le purtăm  toți.
           Prin crearea „Grupurilor de Voluntari Pozitiviști” în cadrul instituției noastre, se urmărește ca elevii să devină mai implicați în viața comunității, prin însușirea și dezvoltarea competențelor specifice activității de voluntariat: atitudine de colaborare; asertivitate și integritate; înțelegerea codurilor de conduită și maniere general acceptate; capacitatea de a lucra în echipă; spirit civic; exprimarea pozitivă a propriei identități. Elevii au creat mesaje pozitive și au realizat o expoziție pe holul școlii. La acest eveniment a fost invitat și domnul profesor Mocanu Cătălin care le-a vorbit celor prezenți despre puterea gândurilor pozitive.
            Împreună pentru o lume mai bună!

Cu stimă, prof. Retuța Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?