Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Săpunaru și-a dat DEMISIA de la șefia PNL Vrancea. „A transformat organizația într-o afacere de familie“


Nini Săpunaru și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Vrancea. Alături de acesta a demisionat și secretarul general al organizației, Georgel Constantin. Demisiile au survenit la finalul unei ședințe furtunoase a Comitetului Executiv Județean al PNL, convocată de secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, la solicitarea mai multor liberali vrânceni. Surse din interiorul PNL Vrancea ne-au declarat că scandalul a izbucnit după ce s-a aflat că la nivel central se luase decizia de a numi la Vrancea un președinte interimar în persoana unui anume Florin Ivan. Practic, după ce s-a aflat acest lucru, liberalii vrânceni au cerut organizarea ședinței de ieri și demisia lui Nini Săpunaru. „Totul a pornit după ce am aflat că la București s-a decis ca la conducerea PNL Vrancea să fie adus Florin Ivan din capitală. Acesta ar fi urmat să ne conducă până la organizarea alegerilor în cadrul PNL Vrancea. Atunci, mai mulți liberali am hotărât să ne decidem singuri soarta și să alegem un președinte interimar din rândul nostru. Secretarul general Bolojan a fost de acord, iar azi (ieri – n.r.) a fost convocată această ședință”, ne-au spus sursele noastre.
    În cadrul ședinței de ieri, liberalii vrânceni au facut presiuni asupra lui Nini Săpunaru să își dea demisia. „Nini Săpunaru nu a vrut să își dea demisia, dar l-am convins noi, nu avea ce să facă. I s-a reproșat că a transformat organizația într-o afacere de familie. PNL Vrancea era până acum o afacere de familie. De asemenea, în ultimii ani, scorul PNL Vrancea la alegeri a fost catastrofal față de alte organizații. A luat decizii singur fără consultarea partidului, decizii care ne-au costat. A decis singur sa îl aducă pe Èšigăeru în PNL și tot singur a decis să îl aducă și pe Secară. Până la urmă a înțeles și și-a dat demisia”, ne-au mai dezvăluit sursele noastre.
    Nini Săpunaru va conduce organizația PNL Vrancea până pe data de 21 decembrie când va avea loc ședința Biroului Permanent Național unde va fi desemnat un președinte interimar. Aceleași surse susțin că până acum și-au arătat intenția de a prelua frâiele PNL Vrancea primarii Neculai Ionescu de la Homocea, Cătălin Toma de la Jariștea, Valerică Zamfirescu de la Slobozia Bradului, Paul Ciubotaru, dar și Tudorel Trofin sau Ioan Ștefan, ambii pretendenți la candidatura PNL pentru Primăria Focșaniului. „Se dorește o altfel de politică în PNL Vrancea și mai vrem un președinte unic, fără chestia asta cu copreședintele. Nu este nici sănătos si nici nu ajută cu nimic”, au mai spus surse liberale vrâncene.
    Rămâne de văzut cine va dovedi șefilor de la București că are susținerea organizațiilor din teritoriu, a primarilor partidului, dar că are și suficiente resurse financiare pentru susținerea acțiunilor partidului și a logisticii. Demisia lui Săpunaru era de așteptat mai ales că în ultimele zile au apărut informații despre o vizită la președintele PNL Alina Gorghiu a unei delegații de liberali vrânceni printre care s-au aflat primarul de la Jariștea, Cătălin Toma și consilierul municipal Tudorel Trofin.
    Nini Săpunaru va rămâne în continuare simplu membru de partid iar în calitate de deputat va face parte din structurile de conducere ale organizației județene, respectiv Biroul Politic Județean.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?