Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Centru de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare, în Focșani


Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Asociația Speranța Andradei, implementează, în perioada 14.04.2015-30.04.2016, proiectul „Înființarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare”. Centrul funcționează în Focșani, Str. Cuza Voda nr. 56, sub forma unei grădinițe cu program prelungit, care furnizează servicii de educație timpurie și recuperare copiilor cu dizabilități din județ. Serviciul este înființat de Asociația Speranța Andradei pentru un număr de 30 beneficiari din județul Vrancea, dintre care 5 ce provin din familii de etnie romă, copii cu dizabilități multiple cu vârste cuprinse între 0-7 ani, șomeri de lungă durată care au renunțat la viața profesională pentru că și-au asumat sarcina îngrijirii unui copil cu dizabilități.
    Pe lângă activitățile specifice oferite în cadrul centrului de educație timpurie și îngrijire pentru copii cu dizabilități, în cadrul proiectului vor fi derulate o serie de activități care să faciliteze reinserția familiilor cu copii cu tulburări de dezvoltare pe piața muncii, în special a celor de etnie romă, pentru echilibrarea vieții profesionale cu cea privată. Astfel, în perioada decembrie 2015 – aprilie 2016, se vor organiza workshop-uri care vizează domeniile: parenting, orientare profesională, antreprenoriat, egalitate de gen, pentru un număr de 350 de beneficiari.
    Cursurile de parenting vor completa paleta de servicii oferite de noul centru și se vor adresa părinților, bunicilor, bonelor, dar și educatorilor și specialiștilor în îngrijirea copiilor. Acestea vor fi structurate pe mai multe module, fiind dedicate atât familiilor ce au copii cu cerințe educaționale speciale (CES), cât și familiilor care au copii cu dezvoltare normală. Vor fi organizate 3 sesiuni de workshop pe această tematică, fiecare având câte 6 module, pentru un număr total de 75 beneficiari.
    Pentru a răspunde nevoilor unui număr cât mai mare de beneficiari indirecți, nu doar beneficiarilor serviciilor oferite în cadrul centrului, pe parcursul derulării proiectului vor fi organizate 3 workshop-cursuri de orientare profesională care au ca scop planificarea carierei. Persoanele care se gândesc să își deschidã propria afacere, vor putea beneficia de 4 workshop-uri de antreprenoriat, organizate pentru un număr de 25 participanți fiecare. Scopul final îl constituie instruirea părinților în vederea auto angajării în propria afacere, în funcție de cunoștințele și abilitățile pe care le au. În vederea creșterii gradului de conștientizare cu privire la egalitatea de gen, precum și cu scopul de a asigura egalitatea de tratament la locul de muncă, care acoperă probleme de educație, asistență medicală și de acces la bunuri și servicii, se va organiza un workshop în 4 sesiuni, cu 4 grupe a cate 25 de participanți.
    Valoarea proiectului este de 207 777,77 Euro (931 820,97 lei), sumă alocată prin programul „Promovarea egalității de gen și a echilibrului dintre viața profesională și cea privată”, Îmbunătățirea echilibrului între viața profesională și cea privată, MECANISMUL FINANCIAR SEE 2009-2014. Durata proiectului este de 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?