Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Investiţii blocate de consilierii pedelişti


Lucrările la alimentarea cu apă, la reparațiile de drumuri și la blocul din centrul comunei sunt blocate de cei cinci consilieri trădători care pun mai presus interesul personal de cel al comunei. Primăria Tulnici nu poate utiliza circa 7 miliarde lei vechi alocați de Consiliul Județean pentru derularea mai multor investiții în comună. Consiliul Local Tulnici nu poate aproba rectificarea de buget prin care se alocă aceste fonduri deoarece consilierii trădători refuză să participe la ședință de teamă că își vor pierde mandatele.

Consilierii trădători de la Tulnici blochează activitatea Consiliului Local și nu permit realizarea rectificării de buget prin care să fie alocați bani pentru mai multe lucrări din comună. Primarul Valentin Bîznă a declarat că sunt fonduri alocate de Consiliul Județean însă banii nu pot fi utilizați din cauza consilierilor traseiști care nu vor să plece din Consiliul Local
„Nu și-au dat demisia din Consiliul Local și nu am putut să votez rectificarea de buget. Am primit de la Consiliul Județean, de la președintele Marian Oprișan, 3,5 miliarde de lei pentru reparații la drumuri, la alimentarea cu apă, iar dânșii mă blochează”, a afirmat primarul Bîznă.
Edilul a declarat că toți consilierii locali care boicotează activitatea din Consiliul Local Tulnici au fost dați în judecată. „Nu am putut ține nicio șe-dință până săptămâna trecută din cauza boicotului și a clicii care s-a făcut cu consilierii care îl susțin pe domnul Alin Olteanu. Am primit banii și nu pot să îi folosesc. Am dat în judecată consilierii locali care și-au dat demisia, nu s-au prezentat și nu vor binele comunei”, a afirmat primarul Valentin Bîznă.

Secția Comercială, Contencios Administrativ și Fiscală a Tribunalului Vrancea a hotărât în data de 30 iunie, încetarea mandatelor pentru consilierii trădători din cadrul Consiliului Local Tulnici. Este vorba de consilierii Alin Olteanu, Aurel Boțu, Vasile Bîznă, Costică Necoară (PSD) și Vasile Bulimej (PNL). Sentința magistraților vrânceni a fost luată ca urmare a deciziei consilierilor locali de a pleca din cele două partide pe listele cărora au fost aleși. „Obligă Consiliul Local Tulnici să înscrie pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local și să valideze în prima ședință ordinară supleanții: Valerică Ciută, candidat pe listele PNL la alegerile din iunie 2008, Lucica Milcoveanu, Aurel Desagă și Fănică Asan, candidați pe listele PSD”, se arată în decizia instanței vrâncene.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?