Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Marșul Tăcerii la Panciu, în memoria victimelor de la Colectiv, de Ziua Națională


Manifestările dedicate Zilei Naționale a României organizate, ieri, 1 Decembrie 2015, în orașul Panciu, au debutat cu Marșul Tăcerii, pe traseul Casa de Cultură-Bulevardul Independenței-strada Nicolae Titulescu-Monumentul Eroilor, în memoria victimelor din Clubul Colectiv. În acest mod, păncenii au dorit să-și exprime compasiunea și solidaritatea față de familiile celor dispăruți în incendiul din 30 octombrie 2015. „Ziua Națională este momentul când gândul nostru se îndreaptă către toți românii aflați departe de casă și care nu și-au uitat identitatea, dar și momentul în care ne reafirmăm solidaritatea față de compatrioții noștri pe care viața i-a supus la grele încercări. Același lucru l-am dovedit și astăzi, prin «Marșul Tăcerii», la care am participat cu toții. La o lună de la tragedia din Clubul Colectiv, care a îndoliat o țară întreagă, am dorit să arătăm că nu îi vom uita niciodată pe cei prematur și nedrept dispăruți dintre noi, că suntem solidari cu familiile acestora, dar și cu victimele care încă mai luptă pentru viața lor!”, a precizat primarul Iulian Nica.
    Marșul Tăcerii a fost urmat de un Te Deum, oficiat de preoții din parohiile păncene, în semn de omagiu pentru cei care au contribuit la înfăptuirea actului istoric de la 1 Decembrie 1918 și de ceremonialul depunerii de coroane de către: Primăria și Consiliul Local Panciu, Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Panciu, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, Poliția Panciu, Secția 2 Jandarmi Panciu, Stația de Pompieri Panciu, Spitalul Panciu, CUP SA – Sucursala Apă-Canal Panciu, SC GazMir SRL Panciu, Cooperativa de Consum „Consumcoop” Panciu, Asociația „Lumea lui Pinocchio”, Protoieria Panciu, organizația Partidului Social Democrat.
    Primarul Iulian Nica a subliniat importanța Marii Uniri de la Alba Iulia, pe care a numit-o „cea mai frumoasă pagină a istoriei neamului românesc”. Acesta a declarat că faptele celor care au realizat visul de veacuri al strămoșilor noștri – Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Patria Mamă, România – reprezintă un exemplu demn de urmat de fiecare român. „De 97 de ani, 1 Decembrie este ziua în care privim cu mândrie spre trecutul zbuciumat, dar încununat de glorie, al poporului român, la exemplul de dăruire, demnitate, perseverență, patriotism și sacrificiu al înaintașilor noștri, care au crezut în unitate națională, lăsându-ne moștenire o Românie puternică și independentă. Față de aceștia, avem datoria morală să apărăm și să promovăm interesul național, de a ne arăta dragostea și atașamentul față de patria în care ne-am născut, trăim, și muncim pentru a le clădi copiilor noștri un viitor mai bun”, a afirmat primarul Iulian Nica.
    Edilul-șef a adăugat că „ziua de 1 Decembrie trebuie să fie și un moment de reflecție asupra viitorului comunității și asupra proiectelor prin care orașul Panciu va deveni locul în care tinerii să fie motivați, bătrânii -respectați, iar specialiștii din toate domeniile – sănătate, învățământ, cultură, mediu de afaceri – să susțină administrația locală în demersurile sale de a face din orașul Panciu orașul nr. 1 din Vrancea”. 1 Decembrie este, înainte de toate, ziua noastră, a tuturor și o sărbătoare de care trebuie să ne bucurăm! De aceea, vă urez tuturor să fiți sănătoși și fericiți! Vă doresc un an mai bun, mai prosper și plin de reaizări! Să nu uităm să fim mândri că suntem români! La mulți ani, România! La mulți ani, pănceni de pretutindeni!.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?