Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : INCENDII la hotelul Unirea și Mopaf


Pompierii focșăneni au intervenit, vineri, pentru a stinge un incendiu care se manifesta la etajul V al Hotelului Unirea. La fața locului au ajuns trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru lucru la înălțime, un echipaj SMURD și o autospecială de descarcerare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, căpitan Cristina Duță, incendiul a fost provocat de o țigară aruncată în coșul de gunoi. Incendiul a fost stins repede, nefiind persoane rănite. „Imediat după primirea apelului prin 112, care anunța izbucnirea unui incendiu la un hotel din municipiul Focșani, s-au deplasat la locul indicat 6 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime, un echipaj SMURD și o autospecială de descarcerare. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu degajări de fum în baia uneia dintre încăperile de la etajul V. Prima intervenție a fost asigurată de personalul de la locul de muncă, incendiul fiind lichidat în scurt timp cu mijloace de primă intervenție. A ars un coș de gunoi din baie și s-au deteriorat 5 metri liniari de țeavă din polipropilenă. Datorită intervenției operative, s-a împiedicat propagarea incendiului la alte încăperi. Din verificări a reieșit că incendiul a fost provocat de fumatul în locuri neprotejate corespunzător. Angajații hotelului au evacuat 7 persoane până la sosirea forțelor de intervenție. Nu au fost răniți”, a declarat căpitan Cristina Duță.

Un alt incendiu s-a produs, tot vineri, în incinta fostei fabrici Mopaf. Flăcările au izbucnit într-o hală dezafectată, arzând aproximativ 300 de kilograme de deșeuri. Pompierii au găsit la fața locului un bărbat și o femeie fără adăpost. „Nu s-a întâmplat nimic, au ars niște deșeuri. Sper să nu ne facă nimic”, ne-a spus femeia, în timp ce polițiștii încercau să le stabilească identitatea. Purtătorul de cuvânt al ISU a precizat că nu există victime și nici pagube materiale. „În jurul orei 16.10, un apel la dispecerat anunța producerea unui incendiu în incinta fostei fabrici Mopaf. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, respectiv 2 autospeciale de stins incendii și un echipaj de paramedici. Au ars 300 de kilograme de deșeuri materiale din lemn dintr-o hală dezafectată. Nu există pagube materiale și nici persoane rănite”, a adăugat căpitan Cristina Duță.
Pompierii au avut o intervenție și în satul Ciușlea, comuna Garoafa, unde a ars acoperișul unei locuințe. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, a ars acoperișul casei pe o suprafață de câțiva metri pătrați, în jurul coșului de evacuare a fumului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?