Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO : Școala „Alexandru Vlahuță”, transformată în teatru pentru o zi


Elevii clasei a VIII-a C de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Focșani, coordonați de profesoara Luminița Baboi, au organizat, ieri, o activitate educativă intitulată „Energia viitorului”. Aceștia au realizat machete și au vorbit despre energia viitorului, specificând faptul că această formă de energie nu este poluantă, poate fi utilizată pe termen lung și nu influentează peisajul arhitectural al orașelor. Machetele au reprezentat mori de vânt, centrale nucleare, energia apei. Au fost invitați să participe ca spectatori elevii clasei a VII-a B, directorul școlii, profesoara Valy Èšigănuș, și consilierul județean Rodica Boboc.
Cea de-a doua activitate a fost realizată de elevii claselor a V-a B și a VI-a B și a fost coordonată de profesoara Liliana Foarfecă. Au participat directoarea școlii Valy Èšigănuș, consilierul județean Rodica Boboc, preotul profesor Bogdan George Sabin, profesoara Luminița Baboi și învățătoarea Rodica Ion. Elevii de la cele două clase au pus în scenă schițele „Vizită” și „Dl Goe”, scrise de Ion Luca Caragiale. După câteva zile de repetiții și pregătiri, timp în care micii actori au reușit să între în pielea personajelor, aceștia au realizat că I. L. Caragiale a fost, este și va fi mereu actual.
Talentații actori au reușit să impresioneze printr-o interpretare deosebită, care a provocat amuzamentul publicului. Micii actori au fost spontani și naturali. „Copiii consideră că Goe și Ionel sunt exemple negative și au înțeles că trebuie să se comporte civilizat, să asculte de părinți și să urmeze sfaturile oferite de profesori pentru a nu deveni un Goe al zilelor noastre. Tot ei au spus că nimeni nu e perfect, dar ne putem autoeduca, aceste piese dovedindu-și pe deplin rolul educativ. Elevii au fost foarte încântați să interpreteze și să urmărească cele două dramatizări”, a spus consilierul județean Rodica Boboc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?