Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Ședință CU POLIŢIA LA UŞĂ la Liceul Pedagogic


Tensiunile între profesorii și directoarea Liceului Pedagogic „Spiru Haret” se amplifică de la o zi la alta. Ieri, la ora 12:00, profesorii membri ai Consiliului Profesoral și ai Consiliului de Administrație s-au întrunit în ședință. Elevii care învățau de dimineață au avut program scurt și au părăsit incinta unității până la începerea ședinței. După aceasta, ușile liceului au fost închise, cei care au avut ore de după-amiază stând și răbdând de frig afară.
Accesul în unitatea de învățământ a fost restricționat de directoarea Natașa Simion, supărată că reporterul Monitorul de Vrancea era de față.

Directoarea a părăsit cancelaria în timpul ședinței

    La nici jumătate de oră de la începerea ședinței Consiliului, Natașa Simion a părăsit cancelaria. Potrivit unor surse, atunci când profesorii au propus o schimbare a ordinii de zi, aceasta ar fi luat registrul de procese verbale al ședinței, ca și cum ar fi fost al său personal, și a plecat din cancelarie. Pe parcursul desfășurării ședinței, aceasta s-a asigurat că jurnaliștii de la Monitorul de Vrancea nu vor intra în incintă, cerându-i uneia dintre femeile de serviciu să supravegheze intrările. Au putut intra doar profesorii care aveau cartele de acces și un polițist. În tot acest timp, mai multe eleve și tatăl unui copil de clasa a IV-a au fost ținuți în frig, deși afară ningea.
     Elevii au așteptat să li se deschidă ușa ori pe la intrarea profesorilor, ori cea specială pentru ei, însă a fost în zadar. La intrarea profesorilor, o doamnă venită cu o problemă la secretariat nu a fost lăsată de femeia de serviciu în incintă pe motiv că timp de o oră nimeni nu are voie să intre.
Afară ningea și era destul de rece, iar elevii au răbdat cât au putut. Apoi, au început să-și exprime nemulțumirea față de actuala conducere a liceului și față de deciziile pe care le ia. Trei fete veniseră cu un tort și au rugat-o femeia de serviciu să le deschidă pentru a intra în școală. Spre surprinderea lor, au fost refuzate, ca și cum nu ar fi fost elevele unității de învățământ. Adolescentelor nu le venea să creadă că sunt lăsate afară, cu tortul în mână, din cauza unui „banal” consiliu. La intrarea elevilor, alți tineri așteptau să li se permită accesul, îngrămădindu-se în fața ușii pentru a se feri de ninsoare și vânt. „Femeia asta nu poate fi numită directoare! Cum să nu ne dea voie să intrăm? Anul trecut a fost o directoare bună, acum ne-a pus-o pe asta”, a spus comentat una dintre eleve.
    Un bărbat, tatăl unui copil de clasa a IV-a, aștepta la intrarea profesorilor, el dorind să discute cu învățătorul fiului său sau chiar cu directoarea. Nici acestuia nu i s-a permis inițial accesul, cerându-i-se să se legitimeze. După mai multe expresii de genul „Doamne, Maica Domnului!” și cruci făcute în semn de mirare, acesta a putut intra. „Doamne, dar ce-i doamnă aici? Tribunalul? Aveți alertă de teroriști?”, a întrebat bărbatul. Când i s-a deschis ușa, acesta a mai spus încă o dată pe cine caută, fiind vizibil nervos. „Am înțeles, mă scuzați, dar dacă vine presa…”, i-a replicat  directoarea Natașa Simion.
    Între timp, un elev discuta cu un coleg, căruia îi mărturisea că nu i se pare corect să li se interzică accesul în liceu, mai ales că din cauza zăpezii topite ajunsese să i se ude încălțările. La un moment dat, la Liceul Pedagogic a ajuns și un reprezentant al Poliției, care a fost lăsat să intre în incintă.

40 de profesori au votat pentru demisia directorului

    La finalul consiliului, situația era clară. Profesorii au votat pentru demiterea directoarei. Dintre cei 44 de profesori prezenți la ședință, 40 au votat demiterea profesoarei Natașa Simion. Cadrele didactice de la Liceul Pedagogic sunt de părere că aceasta aduce prejudicii imaginii liceului, deoarece creează tensiuni în cancelarie și amenință foarte des profesorii.
    Conform unor surse oficiale din liceu, profesorii i-au adus la cunoștință Natașei Simion că au ceva de adăugat pe ordinea de zi, înainte de consiliu, iar aceasta le-a promis că le va asculta punctele de vedere la începerea ședinței. Când i s-a spus despre ce e vorba, a părăsit sala. „A fost o ședință foarte civilizată. Noi, consiliul profesoral, 44 prezenți astăzi (ieri-n.r.), am propus pe ordinea de zi un punct, o propunere motivată, pentru demiterea doamnei director. Domnul Roșu a prezentat acea propunere, care s-a supus la vot. Din 44, 40 au votat că sunt de acord cu demiterea, două voturi nule, o abținere și un vot împotriva demiterii. S-a argumentat, au luat cuvântul colegii. Foarte mulți au considerat că doamna nu ne reprezintă pe noi ca și colegi și aduce un prejudiciu imaginii școlii, printr-o atmosferă conflictuală tot timpul în cancelarie, amenințări cu poliția, cu parchetul, cu dosare. Noi suntem cadre didactice, dorim să ne desfășurăm activitatea în liniște și civilizat, iar dânsa ni s-a părut că nu are aceste preocupări. Iată că toți am fost cam pe aceeași lungime de undă. Probabil că dânsa este făcută pentru altă funcție, nu pentru cea de director al Liceului Pedagogic”, a declarat profesoara Felicia Panaite.
    Profesoara de limba română Doina Adetu a fost cea care a dus procesul verbal al ședinței la secretariat, iar câțiva profesori au stat în spatele ei pentru a se asigura că este înregistrat de secretara Paulina Roșcan. Directoarea unității a ieșit din birou, ocazie cu care le-a transmis profesorilor care se aflau pe holul liceului că trebuie să meargă la ore. Atunci a observat că pe hol se afla și reprezentantul Monitorul de Vrancea, căruia i-a spus că nu are ce căuta în incintă fără aprobarea sa, apoi a amenințat că va chema poliția, refuzând să comenteze decizia colegilor săi. 
    La ședința consiliului a fost prezent și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea. Este vorba de inspectorul de socio-umane Cătălin Mocanu. Inspectorul școlar general adjunct Lidia Dumbravă a declarat că a fost informată de situația de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. „Am luat la cunoștință situația de la Liceul Pedagogic și propunerea membrilor consiliului de a demite directorul unității. Conform articolului 258, alin.5 din legea1/2011 cu modificările și completările ulterioare, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea va realiza un audit, în urmă căruia se va lua o decizie”, a precizat Lidia Dumbravă.
    Aseară, procesul verbal al ședinței, prin care se cere demiterea directoarei Natașa Simion, a ajuns la ISJ.

61 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?