Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Vrâncean trimis în judecată după ce i-a dat cu securea în cap unui consătean


Un tânăr de 32 de ani, din comuna Tulnici, Florin V., care în septembrie i-a crăpat capul unui consătean cu o secure, a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor. Odată cu trimiterea în judecată, a fost verificată și măsura preventivă, care a fost menținută. „(…) menține măsura arestării preventive luată față de inculpatul Vergică Florin prin mandatul de arestare preventivă nr. 39 din 02.09.2019 emis de Tribunalul Vrancea ca fiind legală și temeinică, până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 30 de zile. Respinge cererea formulată de inculpatul Vergică Florin pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi 24.11.2015”, se arată în soluția instanței.
     Conflictul dintre cei doi a pornit de la insistențele victimei de a primi țigări, băutură ori bani, după cum a susținut inculpatul în fața anchetatorilor. Florin V. a povestit că mergea la apă când s-a întâlnit cu victima, iar aceasta i-a cerut o țigară. Inculpatul a povestit că nu i-a dat victimei ce-i ceruse, iar aceasta a insistat și s-a ținut după el, cerându-i apoi băuturi ori bani ca să-și cumpere. Înainte de a intra în curtea casei, inculpatul i-ar fi dat victimei o palmă în speranța că așa va scăpa de ea, lucru care nu s-a întâmplat. Victima ar fi intrat în curte după inculpat, moment în care acesta din urmă s-a enervat, a pus mâna pe o secure și a lovit victima cu ea.
Loviturile i-au fost date victimei în cap, iar aceasta s-a ales cu răni grave. Bărbatul lovit, de 56 de ani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani, după care a fost trimis la un spital din București, întrucât starea sa era gravă. „La data de 1 septembrie a.c., ora 14.00, polițiștii din Tulnici au fost sesizați despre faptul că V. Florin, de 32 ani, din comuna Tulnici, în timp ce se afla în curtea locuinței sale l-ar fi lovit cu un corp dur în zona capului pe B. Constantin, de 56 ani, din aceeași localitate. În urma primelor cercetări efectuate s-a stabilit faptul că între cei doi a avut loc un conflict spontan, în stradă, victima cerându-i tânărului bani pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice. Întrucât victima, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în curte, V. Florin l-ar fi lovit în zona capului cu un corp dur. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea la momentul comiterii faptei.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?