Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un campion mondial de amatori a câştigat Cupa Greşu la şah


La Greșu s-a desfășurat ediția a VI-a a concursului de șah „Cupa Greșu” în pitoreasca localitate cu același nume de la marginea județului nostru către Ardeal. Organizatorul competiției a fost și în acest an, ca și în ceilalți cinci ani anteriori, Clubul Municipal de Åžah „Speranța” Focșani. Director de turneu a fost Andrei Arghirescu, iar arbitru șef Vasile Dragomanu. S-a jucat în sistem elvețian, șah clasic, șapte runde. Au fost organizate două turnee.
Turneul A, omologat la Federația Internațională de Åžah, a fost rezervat șahiștilor seniori și juniori sub 2200 Elo. Turneul B, omologat la Federația Română de Åžah, a fost rezervat juniorilor născuți după 1 ianuarie 2003. La Turneul A au participat 49 de șahiști de la diferite cluburi din țară. Pe primele locuri s-au clasat Lehel Vrencian (campion mondial de amatori în anul 2012) urmat de Cornel-Marius Ursan, Robert-Daniel Pișu, Lucian Jugaru, Aurelian Ciobanu, Daniel Cîrjan și Robert Ionică. Dintre șahiștii vrânceni, cele mai bune rezultate au fost realizate de Aurelian Ciobanu de la Clubul Municipal de Åžah „Speranța” Focșani, Nicolae Dediu de la C.S.
Olimp Åžah Focșani (care a realizat o foarte plăcută surpriză prin clasarea peste mulți jucători cu rating mai mare), Andrei Arghirescu, Fănel Åžandru de la Clubul Municipal de Åžah „Speranța” Focșani și Gheorghe Toader. La Turneul B au participat 19 șahiști juniori. Pe primele cinci locuri s-au clasat: Andrei Marin, Răzvan-Gabriel Chivu, Alina Vorniceanu, Delia-Georgiana Tocu și Luca-Nicolae Åžerban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?