Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Judecătorii Grădinescu și Roșca vor funcția de președinte la Judecătoria Focșani


Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii, în perioada 18 septembrie -16 decembrie a concursului sau examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la Parchetele de pe lângă acestea.
    La unitățile de parchet din Vrancea și la instanțe s-au scos la concurs mai multe funcții care sunt vacante sau se vor vacanta până în prima zi a anului viitor. Astfel, s-au scos la concurs funcțiile de prim-procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Focșani, Panciu și Adjud, funcții pentru care nu s-a înscris niciun candidat.
    În ceea ce privește instanțele de judecată, la nivelul județului Vrancea au fost scoase la concurs funcțiile de președinte la Judecătoriile Focșani și Adjud. Aici sunt doi candidați, ambii pentru funcția de președinte al Judecătoriei Focșani. Este vorba despre judecătoarea Mariana Grădinescu, de la Judecătoria Focșani, care acum este președinta Judecătoriei, dar căreia îi va expira numirea în funcție pe data de 1 ianuarie 2016 și despre judecătorul Roșca Valeriu, actualmente delegat în funcția de președinte al Judecătoriei Adjud. Acesta din urmă a optat și pentru funcția de vicepreședinte la Judecătoria Buftea.
    Pe data de 13 noiembrie a.c., cei doi au susținut proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează, urmând ca pe 6 decembrie a.c., să susțină testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane. Rezultatele se vor afișa pe 16 decembrie a.c.
    Concursul sau exeamenul se organizează pentru ocuparea unui număr de 120 funcții vacante de președinte și vicepreședinte de la curțile de apel, tribunale, tribunale specializate și judecătorii, precum și a unui număr de 116 funcții vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim-procuror și prim-procuror adjunct de șa parchetele de pe lângă curțile de apel, tribunale și judecătorii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?