Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Militari cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu


   Mai mulți militari de la Unitatea Militară 01333 (Batalion Logistic), din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, au ajuns ieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru a fi audiați de un procuror din cadrul Parchetului Militar Iași. Potrivit unor surse, aceștia au ajuns în vizorul anchetatorilor, după ce conducerea unității a reclamat că lipsește carburant din gestiune.
   Conducerea unității a format o comisie de verificare, care a constatat că există diferențe în ceea ce privește stocul de carburanți, motiv pentru care au sesizat organele competente. Militarii bănuiți de „afaceri necurate” sunt în atenția procuro-rilor de la Parchetul Militar Iași încă din luna noiembrie a anului trecut. „Ca urmare a unei cercetări administrative interne, efectuată de către o comisie numită de comandantul unității, în urma căreia s-au constatat nere-guli în ceea ce privește gestiunea de carburant, Unitatea Militară 01333, din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor» Focșani, a sesizat cu celeritate Parchetul Militar Iași, în data de 2 noiembrie 2012. Conform legii, Unitatea Militară sprijină acțiunile procedural-legale desfășurate de Parchet, însă nu are competențe de a oferi informații cu privire la desfășurarea acestor demersuri”, a declarat locotenent Cătălina Crintea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 282.
   Ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au fost chemați peste 10 angajați ai UM 01333, care au fost audiați de procurorul militar maior Constantin Petreanu. Potrivit unor surse, unii militari ar fi fost audiați în calitate de martori în dosar. Nici procurorul de caz și nici militarii chemați la audieri nu au oferit informații cu privire la anchetă.
   În schimb, reprezentanții Parchetului Militar Iași ne-au precizat că ancheta vizează infracțiuni prevăzute și pedepsite de articolul 249 din Codul Penal, respectiv neglijență în serviciu. „Pe rolul instituției noastre este înregistrat dosarul, care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 249 Cod Penal, fiind efectuate acte de cercetare penală față de mai multe cadre militare active din cadrul UM 01333 Focșani, nefiind dispusă începerea urmăririi penale”, au transmis reprezentanții Parchetului Militar Iași.
   Până în prezent, nu se știe câți militari sunt cercetați în acest dosar, oficialii din cadrul Ministerului Apărării Naționale precizându-ne că situația este cunoscută, dar că nu pot face declarații cu privire la persoanele cercetate și nici cu privire la posibilele fapte de natură penală comise de acestea. Cert este că la Batalionul Logistic din care provin militarii audiați ieri, motorina s-a „scurs”. Cum, nu se știe, acest lucru încercând să-l afle procurorii militari ieșeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?