Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Discuții despre contracepție și riscul apariției sarcinilor nedorite la Colegiul Ion Mincu


Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani a fost gazda unei noi activități din cadrul proiectului educațional „Sănătatea este o convenție între tine și corpul tău!”. Acest proiect este realizat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea și Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila”. Tema activității a fost formarea unui stil de viață sănătos, despre care a vorbit medicul Cristina Èšurcan, din cadrul DSP Vrancea. Acesta le-a vorbit elevilor despre modul în care pot fi selectate alimentele, diminuând, cât mai mult posibil, riscul apariției unor boli de nutriție, cum ar fi obezitatea și diabetul. Elevii au fost sfătuiți să nu sară peste micul dejun, iar dacă totuși nu au timp pentru acesta, să-și pregătească, de acasă, un pachețel cu mâncare.
În continuare, elevii au aflat cum să prepare mâncarea pentru ca aceasta să nu se transforme într-un pericol pentru organism, au aflat despre rolul grăsimilor și al dulciurilor pentru buna funcționare a acestuia, care sunt nocive și care sunt benefice. Un mare pericol pentru sănătate îl constituie și sucurile cumpărate și consumate în mod constant de adolescenți. Elevii au fost sfătuiți să consume doar sucuri naturale de fructe. Un alt subiect a fost despre educația sexuală. Medicul Cristina Èšurcan le-a vorbit elevilor despre contracepție și riscul apariției sarcinilor nedorite.
Coordonatoarele acestei activități au fost profesoarele Ioana Cojocaru, Cezarina Nicodei, Valentina Cucu și Cornelia Neacșu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?