Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Prichindeii de la Grădinița 16 promovează obiceiurile de iarnă


Grădinița numărul 16 din Focșani pregătește pentru preșcolari două proiecte: „Zâmbete de primăvară” și „Colindăm pe la ferești”. „Zâmbete de primăvară” este un concurs pe abilități practice derulat la nivel local și se va desfășura, așa cum sugerează și titlul, în primăvară, mai exact în luna martie a anului 2016. Ambele sunt proiecte menite să promoveze tradițiile și obiceiurile românești în rândul preșcolarilor și al cadrelor didactice: tradiții și obiceiuri de iarnă, port popular, tradiția mărțișorului – simbolul primăverii.
    Proiectul „Colindăm pe la ferești” începe luna aceasta și are două secțiuni: interpretare colinde românești și expoziție concurs, care va conține lucrări artistice și obiecte specifice sărbătorilor de Crăciun, lucrări ce vor fi realizate din diverse materiale, prin utilizarea de tehnici de realizare cât mai variate. Pentru secțiunea expoziție concurs, perioada de înscriere este 20 noiembrie – 7 decembrie. Tot în acest interval, cadrele didactice și preșcolarii care sunt interesați și doresc să participe, pot trimite, după înscriere, lucrările pe adresa Strada Aleea Căminului, numărul 1, Focșani. Evaluarea lucrărilor se va face între 7 și 9 decembrie, iar expunerea lucrărilor va fi pe 9 decembrie. Participanții vor primi diplomele după 9 decembrie.
    Pentru secțiunea de interpretare colinde românești, înscrierea unităților participante se face până pe 9 decembrie, urmând ca în această zi să fie și concursul, începând cu ora 9:30, în cadrul Grădiniței numărul 16. Coordonatorii proiectului sunt directoarea grădiniței, Oana Monica Negoiță, și profesoarele de învățământ preșcolar Nastasia Tănase și Viorica Chirilă. „Este prima ediție a proiectelor, la nivel local. Ne dorim ca pe viitor să le transformăm în proiecte la nivel județean și, de ce nu, național. Am început cu pași mici, deoarece dorim să oferim mai întâi posibilitatea participării colegilor noștri de la grădinițele de la nivel local, apoi și celor de la nivel județean sau național”, a precizat directoarea grădiniței, Oana Monica Negoiță.
    Scopul proiectului „Colindăm pe la ferești” este redescoperirea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun, precum și valorificarea unor trăiri emoționale profunde prin mesajul transmis de colinde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?