Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Proiect pentru reintegrarea în educaţie a persoanelor care nu au absolvit învăţământul obligatoriu


Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea a organizat, pe 7 august, conferința de lansare a proiecutului „Servicii complexe de reintegrare – ScoR”, finanțat din Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Operațional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU). Scopul programului este acela de a implementa și dezvolta la nivel multi-regional servicii de reintegrare în educație a persoanelor care nu au absolvit învățământul obligatoriu, printr-un parteneriat între societatea civilă, instituții școlare și autoritățile locale.
Activitățile în cadrul acestui proiect vor fi susținute prin crearea unor centre de resurse de educație și dezvoltare. Concomitent, vor fi elaborate programe de formare destinate cadrelor didactice și se va realiza un schimb de bune practici.  „Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea și implementarea, la nivel multi-regional, de servicii complexe de reintegrare în educație a persoanelor care nu au absolvit învățământul obligatoriu în baza unui parteneriat între societatea civilă, instituții școlare și autorități locale. Astfel în prima etapă a proiectului concentrarea va fi pe stabilirea parteneriatului la nivel local, regional, multiregional, pe acțiunile de organizare și cercetare a nevoilor, contextului, condițiilor de selectare a populației țintă în vederea aplicării strategiei, tehnicilor și instrumentelor specifice. Activitățile vor fi susținute și prin crearea CRED – centrelor de resurse de educație și dezvoltare. Simultan vor fi elaborate programele de formare destinate cadrelor didactice și se va realiza schimbul de bine practici”, se menționează într-un comunicat al ISJ Vrancea.
Persoanele ce vor fi implicate în acest proiect vor participa la cercuri educaționale de informatică, limbi străine, activități de dezvoltare personală, întâlniri cu absolvenți ai programului „A doua șansă”, ce vor împărtăși ce a însemnat absolvirea școlii pentru parcursul lor școlar, social și profesional. „Pe rețeaua virtuală de parteneriat și formare a resurselor umane implicate, se vor organiza activitățile de reintegrare a persoanelor care nu au absolvit învățământul obligatoriu, ce constau în programe de tip a doua șansă, dar și activități destinate creșterii motivației pentru învățare: cercuri educaționale de informatică, limbi străine, activități de dezvoltare personală, întâlniri cu absolvenți ai programului a doua șansă ce pot împărtăși din experiența lor ce a însemnat absolvirea școlii pentru parcursul lor școlar, social și profesional”, se precizează în același comunicat.
Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a implementat acest proiect în parteneriat cu Junior Business Club, în calitate de solicitant, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțe de Muncă Neamț, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțe de Muncă Botoșani, Asociația ArtEd și Inspectoratul Åžcolar Județean Covasna. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?