Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO : Stand de produse apicole, la Târgul firmelor de exercițiu organizat de ziua Colegiului Economic


La Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” a avut loc, vineri, inaugurarea a opt firme de exercițiu, dintre care 3 sunt preluate de la elevii care au absolvit liceul, iar 5 sunt nou înființate. Potrivit profesoarei Sonica Dărmănescu, au fost preluate doar denumirea și obiectul de activitate. Astfel, au fost inaugurate FE BIROTEH MK SRL, coordonatori Mărioara Botezatu și Maria Huștiu; FE GOLDEN WINE MK SA, coordonatori Sonica Dărmănescu și Mariana Badeon; MK TRAVEL SRL, coordonator Gabriela Savin (preluate); FE Pape Art SRL, coordonatori Mihaela Fiștoc și Mihaela Tudor; FE Royal Bee SRL, coordonatori Gina Niculițov și Veronica Rusu; FE PRODSAN M.K SRL, coordonatori Valeria Scarlat și Gabriela Bocsok; FE AMANDICATIS SRL, coordonator Corina Vișan și FE LECHATEAU DE PRESTIGE SRL, coordonatori Lăcrămioara Bădărău și Ioana Preda (nou-înființate). 
În deschiderea evenimentului, directoarea Colegiului Economic, profesoara Cristina Valentina Gheorghiță, a declarat că unitatea de învățământ a împlinit, vineri, 49 de ani de la înființare. „Dragi profesori, dragi elevi, astăzi (vineri-n.r.) este un moment aniversar pentru Colegiul Economic. Școala noastră împlinește 49 de ani de la înființare. Activitatea voastră de astăzi, una dintre cele mai reprezentative ale colegiului, «Târgul firmelor de exercițiu», demonstrează că reușim în continuare să susținem un învățământ economic de calitate”, a declarat directoarea. 
    Unul dintre standurile care prezintă o noutate la târgul local al firmelor de exercițiu este cel ce aparține firmei Royal Bee, un stand în fața căruia zumzăia și atrăgea atenția tuturor o elevă-albinuță. „Este Târgul local al firmelor de exercițiu, iar eu sunt coordonator la clasa a XI-a D, la firma Royal Bee SRL. Ne-am axat pe produse apicole, este o idee originală, până acum nu au mai fost astfel de produse. I-am mobilizat pe elevi, s-au mobilizat și ei foarte bine, foarte frumos. Au fost foarte creativi, foarte originali. Au realizat un stand frumos și cu materiale promoționale deosebit de interesante și frumoase, au lucrat foarte bine. Au fost și sunt un colectiv foarte unit și chiar au colaborat frumos. Eu sunt mulțumită de rezultat, sper să vă placă și dumneavoastră și celor care vor vizita standul de produse apicole și vor să devină cumpărători de produse apicole sănătoase și de  produse cosmetice, produse alimentare”, a declarat profesoara Gina Niculițov, coordonatoarea firmei Royal Bee.
    Directorul adjunct al Colegiului Economic, Dorin Stanciu, este de părere că elevii au o imaginație bogată și s-au descurcat foarte bine la această simulare a unei firme reale. „Standurile sunt realizate de către copiii din colegiul nostru. Astăzi este un târg mai restrâns să zicem, un târg al firmelor de exercițiu din colegiul nostru. Avem opt firme de exercițiu care și-au realizat standurile în sala de sport și fiecare a încercat să se evidențieze în domeniul de activitate pe care îl are. Consider că imaginația copiilor este, uneori, mult mai bogată ca a profesorilor. Fiecare firmă de exercițiu are și îndrumători, au încercat să-și evidențieze domeniul lor de activitate și modul cum ar realiza activitatea, ca o firmă reală. Mi se pare un lucru foarte interesant și care prinde la toate liceele, indiferent de profil”, a spus acesta.

    La rândul său, profesoara Sonica Dărmănescu le-a garantat elevilor că tot efortul pe care l-au depus până în prezent, la această simulare a unor firme, a meritat și îi va ajuta să devină antreprenori de succes și, în același timp, salariați responsabili. „Aș vrea să mă adresez vouă, elevilor, pentru că voi sunteți personajul principal în această poveste de astăzi, 6 noiembrie 2015. Am vrut să subliniez această dată, tocmai pentru faptul că ea ar trebui să rămână adânc întipărită în memoria voastră, pentru că are o semnificație deosebită. Astăzi, pe lângă faptul că sărbătorim ziua liceului, mai sărbătorim ceva: intrarea firmelor de exercițiu de la clasele a XI-a pe piața locală. Astăzi inaugurăm firmele de exercițiu. Această zi este una în care vă puteți valorifica toate cunoștințele pe care le-ați dobândit până în acest moment la disciplinele de specialitate și nu numai. E ziua în care vă puteți valorifica talentul și priceperea”, a spus aceasta. 
Târgul de ieri s-a desfășurat pe șase secțiuni: stand, prezentare PPT+spot publicitar, materiale promoționale, catalog, site și vânzător, la fiecare secțiune acordându-se câte trei premii și o mențiune. Potrivit Sonicăi Dărmănescu, toate firmele au fost premiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?