Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Peste 20 de mii de vrânceni își sărbătoresc ziua onomastică de Mihail și Gavriil


Peste 20 de mii de vrânceni își sărbătoresc ziua onomastică duminică, de Sfinții  Arhangheli Mihail și Gavriil. Cei mai mulți dintre sărbătoriți sunt bărbați, peste 11 mii, iar restul femei. Printre cei care își sărbătoresc ziua onomastică se numără primarul municipiului Focșani, Decebal Gabriel Bacinschi, viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula, vicepreședinta Judecătoriei Focșani, Anca Mihaela Trofin, președinta Secției Civile a Judecătoriei Focșani, Gabriela Alina Mănescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate, Mihai Copaci, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Mihaela Duță, consilierul județean Mihai Nedelcu, dar și primarul comunei Milcovul, Mihai Neață. Sărbătoriți sunt și colegii noștri Mihaela Ioan, Mihaela Otavă, Gabriela Trof și Mihai Ticu. Tot duminică, își sărbătorește ziua onomastică și șefa Secției Neonatologie din cadrul Spitalului Județean, dr. Carmen Gabriela Iacob, dar și inspectorul de specialitate pe religie Mihaela Enache și Gabriela Oloeriu, inspector pe învățământul primar.
    Numele de băiat Mihail se identifică cu cuvântul ebraic „miyka’el”, care se traduce prin „care se aseamănă cu Dumnezeu”. Sfântul Arhanghel Mihail este în tradiția iudeo-creștină conducătorul oștilor cerești. Mulți sfinți, împărați și regi au purtat acest nume și există multe variante ale acestuia, atât masculine cât și feminine.
Prenumele masculin Gavriil este o variantă a numelui Gabriel, care este un  prenume frecvent folosit în onomastica românească. El reproduce un vechi nume propriu de origine ebraică – Gabar, care înseamnă a fi puternic, și El, care reprezintă numele divinității. Astfel, semnificația numelui este „Dumnezeu este puternic”.
    La nivelul întregii țări, peste un milion de români își aniversează onomastica de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, potrivit statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.
    Tuturor celor care își sărbătoresc onomastica de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, „Monitorul de Vrancea” le urează „La mulți ani!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?