Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Autoritatea Electorală Permanentă recrutează operatori de calculator


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) demarează campania de recrutare a operatorilor de calculator ai secțiilor de votare, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES. Persoanele interesate să devină operatori de calculator se pot adresa în acest sens birourilor județene ale Autorității. AEP precizează că activitatea de operator de calculator este remunerată sub formă de indemnizație stabilită prin Hotărâre a Guvernului. Persoanele care doresc să participe la selecție trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română, scris și vorbit, să aibă minimum 18 ani împliniți, să aibă capacitate deplină de exercițiu, să fi absolvit învățământul general obligatoriu și să aibă cunoștințe de bază în tehnologia informației.
    Mai multe informații privind modalitatea de selectare și desemnare a operatorilor de calculator și formalitățile de înscriere la sesiunea de examinare practică a competențelor se regăsesc pe site-ul AEP. Recrutarea se face în baza normelor metodologice privind funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, selecția și desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, aprobate prin Hotărârea AEP nr. 9 din 28 octombrie.

AEP: 18.272.589 – numărul de alegători din Registrul electoral la 5 noiembrie

    Numărul de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la 5 noiembrie este de 18.272.589, cu 5.456 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), pe 5 octombrie, când numărul total al alegătorilor înscriși era de 18.278.045. Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia.
    Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?