Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii Şcolii Adjudu Vechi decid ce alimente consumă


În cadrul Proiectului Prof21, derulat cu sprijinul Asociației Reper21, la Școala Gimnazială „Principele Radu” din Adjudu-Vechi a fost organizată  acțiunea educațională „Tu decizi ce alimente consumi”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială Tîmboiești, acțiunea fiind  coordonată de profesoarele Nela Daniela Ionașc și Ana Gavrilescu. Scopul  acestei acțiuni a fost promovarea cunoștințelor corecte privind importanța conținutului produselor alimentare consumate, a stării lor de bine, a unei calități superioare a vieții și formarea de atitudini și deprinderi indispensabile unui comportament responsabil și sănătos.
Etapele activității educaționale derulate în ambele școli au fost: colectarea selectivă a ambalajelor produselor alimentare consumate de elevi pe durata unei săptămâni de școală; masă rotundă părinți și elevi – prezentarea și analizarea ambalajelor produselor alimentare consumate de copii; realizarea și distribuirea de către elevii, în calitate de voluntar, a 600 de pliante intitulate Ignoranța omului modern, ce conțin informații privind conștientizarea importanței conținutului unui aliment înaintea consumării lui;     realizarea de obiecte decorative din materiale reciclabile (ambalaje alimentare) și prezentarea într-o expoziție.
La finalul acțiunii educaționale, la expoziția cu obiectele realizate de ambele școli partenere au fost invitați: din partea Inspectoratului Școlar Județean inspector Vica Mincă, elevi ai Școlii Gimnaziale „Ștefan Cel Mare” din Focșani  și membri ai comunității locale. Copii au schimbat impresii despre experiențele, bunele practici și competențele dobândite în urma activităților derulate, și-au prezentat obiectele realizate și au făcut planuri pentru viitoarele colaborări.
Invitații au vizitat apoi muzeul cu obiecte țărănești din incinta școlii. Aici au avut ocazia să descopere lucruri vechi și foarte vechi: războaie, farfurii, oale și străchini, mese, scaune, divane diverse, îmbrăcăminte țărănească, obiecte de cult, albume de fotografii, mașini de scris și alte obiecte folosite în secolele XVII-XX. Au avut ocazia să audă poveștile obiectelor chiar de la cei care le-au colecționat și restaurat, respectiv frații Gheorghe și Constantin Mărcuță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?