Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

45 de localităţi, partenere ale Consiliului Judeţean pentru realizarea registrului agricol electronic


Primăriile din 45 de localități au devenit partenere cu Consiliul Județean Vrancea în cadrul proiectului privind realizarea registrului agricol în format electronic. Acest registru este realizat prin intermediul a 3 proiecte cu finanțare europeană. Este vorba de proiectele „Implementarea de soluții informatice integrate – Registrul Agricol -la nivelul județului Vrancea, Zona Nord Vest”, „Implementarea de soluții e-guvernare în Zona de Sud a județului Vrancea”, „Implementarea de soluții informatice integrate – Registrul Agricol – la nivelul județului Vrancea, Zona Centru”.
    Practic, administrația județeană a încheiat contracte de comodat cu primăriile Bîrsești, Negrilești, Tulnici, Vrîncioaia, Cîmpuri, Soveja, Vizantea -Livezi, Nistorești, Păulești, Nereju, Spulber, Paltin, Năruja, Valea Sării, Vidra-Zona Nord-Vest;  Golești, Cotești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Obrejița, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Gologanu, Tătăranu, Vulturu, Nănești, Măicănești-Zona Sud; Garoafa, Gura Caliței, Reghiu, Jariștea, Cîrligele, Poiana Cristei, Tîmboiești, Bolotești, Vîrteșcoiu, Suraia, Odobești, Broșteni, Mera, Vînători, Dumitrești-Zona Centru. „Întrucât majoritatea componentelor hardware (cu excepția servere-lor care au fost instalate la nivelul Consiliului Județean Vrancea) și software achiziționate în cadrul proiectului vor fi utilizate efectiv de funcționarii publici din cadrul primăriilor asociate, este necesar ca acestea să fie transmise în folosința gratuită a partenerilor pe perioada de post – implementare. Conform art. 4 din acordul de parteneriat aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 55/2013, perioada de valabilitate a acestuia este cuprinsă între 05.06.2013 și 31.12.2020”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Consiliul Județean Vrancea a depus spre finanțare cele trei proiecte care vizează achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementare a soluțiilor software. În total, 45 de localități din Vrancea sunt prinse în acest proiect. Finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013 și se derulează prin intermediul Ministerului pentru Societatea Informatică. Valoarea totală a celor trei proiecte este de aproximativ 20 de milioane de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?