Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Noul sediu al Poliției Focșani ar putea fi dat în folosință până la sfârșitul anului


Polițiștii de la Poliția municipiului Focșani s-ar putea muta în sediul nou, situat  pe strada Longinescu, până la finele anului în curs. Potrivit șefului IPJ Vrancea, comisar șef Ionel Popescu, 85 la sută din lucrări sunt gata. În acest moment se lucrează la dotarea spațiilor cu mobilier, corpuri de iluminat, aparate de aer  condiționat, sisteme antiincendiu și antiefracție, etc.
    Condițiile din noul sediu sunt mult mai bune decât cele din sediul actual, unde spațiul de lucru nu este suficient pentru toți lucrătorii, iar mobilierul este foarte vechi. Potrivit comisarului șef Ionel Popescu, în prima decată a lunii viitoare se va face o recepție, urmând ca până la finele anului clădirea să fie dată în folosință. „Lucrările sunt gata în proporție de peste 85%, acum se lucrează la dotarea spațiilor. Sperăm ca până la finele anului totul să fie gata, iar în prima decadă a lunii noiembrie se va face și o recepție a lucrării”, ne-a precizat comisarul șef Popescu.
    Reprezentanții IPJ caută soluții și pentru parcarea autovehiculelor de serviciu, în curtea instituției fiind disponibile 10-12 locuri de parcare, două dintre acestea într-un garaj. Numărul mașinilor de serviciu este ceva mai mare, motiv pentru care împreună cu reprezentanții Primăriei municipiului Focșani se caută soluții pentru amenajarea unor locuri de parcare în zonă, cel mai probabil peste drum de noul sediu, unde s-ar putea trasa parcări oblice.
    Lucrările au fost începute în urmă cu aproximativ 9 ani, atunci când clădirea, care a aparținut Sibarex, a fost achiziționată de Ministerul Afacerilor Interne. O vreme nu s-a mai făcut nimic la sediu din lipsă de fonduri, investiția fiind una foarte mare. Suma necesară pentru darea în folosință a noului sediu a mai crescut în timp, față de estimările inițiale. Asta și din cauza faptul că o perioadă nu s-a lucrat, timp în care ce se făcute a început să se degradeze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?