Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cros-ul Armatei la Şcoala Gimnazială Pufeşti


Åžcoala Gimnazială Pufești organizează pe 26 octombrie „Cros-ul Armatei”. Manifestarea sportivă este pusă în scenă cu ajutorul sponsorilor: COSR – Academia Olimpică Română, Cotnari, Issostar, cu sprijinul Poliției Rurale din cadrul Poliției Municipale Adjud, având ca locație Åžcoala Gimnazială Pufești, traseul fiind pe  străzile din localitate conform hărții dinainte stabilite. Comitetul de organizare este compus din profesor dr. Nicolae Damian, cadrele didactice Mariana Bogdan, Constantin Sărdaru și Adrian Lovin. Participanți vor fi elevi ai școlilor gimnaziale Pufești și Domnești, foști elevi ai unităților de învățământ din localitate, elevi de la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani, Liceul Teoretic Emil Botta, precum și militari de la Brigada 8 LAROM, reprezentanți CMZ Focșani, ai Clubului Sportiv Åžcolar.
Organizatorii spun că orice doritor de mișcare poate participa, dar numărul de participanți este limitat, așa că se va comunica înscrierea până la 25 octombrie. Pentru confirmarea participări și orice alte lămuriri doritorii pot lua legătura cu organizatorii după cum urmează: email: scoalapufesti@yahoo.com, profesor Constantin Sărdaru – 0742.422.461, profesor Damian Nicolae – 0743.355.772, tel/fax: 0237.263.046. Distanța de alergare va fi 1-3 km, tip de alergare – open.
Desfășurarea programului este următoarea: începând cu ora 11.00 primirea invitaților, în special a militarilor de la Brigada 8 LAROM, a reprezentanților CMZ; orele 12.00-13.00 expoziție tematică cu echipament militar, interacțiune cu militarii Brigăzii 8 LAROM, cu reprezentanții CMZ, expoziție de fotografie a maratonistului Ilie Roșu, instantanee din maratoanele alergate. Începând cu ora 13.00 -13.30, în fața monumentului dedicat celor 150 de ani de învățământ, se va intona imnul României și se va înălța steagul României. De asemenea, vor avea loc alocuțiuni ale organizatorilor și invitaților.
Se va da startul cursei din fața unității școlare de către maratonistul Ilie Roșu, care are la activ 135 de maratoane naționale și internaționale – 5.645km, din care 124 cu steagul României. Conform datelor furnizate de organizatori, motivația acestui maraton este: „participanții aleargă pentru Armata Română și eroii neamului nostru, pentru cei 150 de ani de învățământ în comuna Pufești, pentru Moșion Gheorghe – în memoriam, pentru idealurile personale”. Bagajele concurenților vor putea fi depozitate într-o încăpere specială din incinta Åžcolii Gimnaziale Pufești, însă aceștia nu vor lăsa obiecte de valoare sau documente.

„Participanții minori vor fi înscriși la cros numai dacă au acordul părinților sau a profesorului de educație fizică. Fiecare elev sau grup de elevi va fi însoțit de un adult, părinte sau profesor coordonator. Participanții vor alerga pe partea dreaptă a drumului, în grup compact, vor fi apți medical, fapt ce va fi confirmat de profesorul de educație fizică și sport, profesorul coordonator, nu vor fi sub influența băuturilor alcoolice sau altor energizante, stupefiante. Se va urmări mașina de poliție sau de concurs ce va merge în fața coloanei și se va alerga în mod compact, respectându-se regulile de circulație, traversând cu atenție intersecțiile. Vor exista mai multe puncte de control și îndrumare asupra traseului, de asemenea se vor amplasa puncte de hidratare și energizare. Nu se vor arunca deșeuri, se va avea un comportament decent față de ceilalți participanți, locuitori ai satului. Nu va exista nici o pretenție asupra imaginilor foto, video ce se vor înregistra, filma și se vor folosi ulterior. Imaginile se vor folosi fără a pune în posturi jenante participanții. Părinții copiilor ce nu doresc publicarea acestor imagini vor sesiza comitetul de organizare. Se subînțelege că participarea la cros impune asumarea întregului regulament. Kitul de concurs cuprinde: tricou personalizat, număr de concurs, harta cu traseu, acces la puncte de hidratare și energizare”, se arată în informarea trimisă de profesor dr. Nicolae Damian, directorul Åžcolii Gimnaziale Pufești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?