Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

CE PEDEAPSĂ primeşti dacă-ţi omori nevasta? 6 ani și 8 luni


Ion Poșircă, bărbatul din Unirea-Odobești care și-a strangulat nevasta cu cablul de la prelungitor, a fost condamnat la închisoare. El a primit o pedeapsă de 6 ani și 8 luni de pușcărie. Instanța l-a mai obligat și la plata a 5.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. „Condamnă pe inculpatul Poșircă Ion pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…) la 6 (șase) ani și 8 (opt) luni închisoare și 3 (trei) ani interzicerea drepturilor (…) menține măsura arestării preventive luată față de inculpat prin Încheierea Tribunalului Vrancea din data de 20.05.2015. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reținerii și a arestării preventive cu începere de la data de 20.05.2015, la zi. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. Ia act că Cernat Cecilia nu se constituie parte civilă în cauză. Obligă inculpatul la 5000 lei cheltuieli judiciare către stat. (…).  Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 14 octombrie 2015”, au hotărât magistrații Tribunalului Vrancea.
    Bărbatul de 72 de ani, din Unirea-Odobești, a fost trimis în judecată pentru omor la finele lunii iunie, după ce în luna mai și-a omorât soția cu sânge rece.
Crima a fost comisă în noaptea de 18 spre 19 mai și s-a aflat abia dimineață, când bărbatul le-a spus polițiștilor ce a făcut. A povestit că în seara zilei de 18 mai a avut un conflict cu soția sa, care a degenerat și s-a ajuns la omor. În timp ce femeia vroia să fugă din casă, bărbatul i-a înfășurat cablul de la un prelungitor după gât și a strangulat-o. A stat toată noaptea lângă cadavru, considerând că nu are sens să mai anunțe pe cineva, pentru că era târziu și nu mai era nimic de făcut.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?