Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Transporturi ilegale de lemne, interceptate de polițiști


În perioada 5-11 octombrie, polițiștii vrânceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au aplicat mai multe sancțiuni și au confiscat importante cantități de lemn. Astfel, pe 7 octombrie, la ora 12.00, cu ocazia executării serviciului de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe DN2 E85, polițiștii din Slobozia Bradului au oprit pentru control o autoutilitară care transporta 2 mc. lemn de foc, din specia tei, fără a avea menționată valabilitatea pe avizul de însoțire primar. „S-a procedat la măsurarea materialului lemnos aflat în autoutilitară de către un specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic Dumitrești, fiind identificată cantitatea de 4,5 mc. lemn de foc din specia tei. Astfel, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010 și măsura complementară a confiscării cantității de 4,5 mc. material lemnos, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Dumitrești”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.
    Pe 8 octombrie, polițiștii din Vidra au depistat pe raza comunei Nistorești un bărbat, din sat Burca, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,5 mc. lemn de foc din specia rășinoase, pentru care nu a prezentat documente legale de proveniență. Și el a fost sancționat contravențional, iar lemnele i-au fost confiscate. În aceeași zi, polițiștii din Vidra au oprit în trafic, tot la Nistorești, și o femeie, din Vidra, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,5 mc. lemn de foc din specia fag, fără documente legale de proveniență. Și aceasta  a fost sancționată contravențional, materialul lemnos fiind confiscat.
    La Valea Sării, un bărbat a sesizat că o persoană a furat material lemnos. „La data de 8 octombrie a.c., ora 22.20, polițiștii din Valea Sării au fost sesizați de un bărbat, din localitate, despre faptul că o persoană transportă material lemnos din fondul forestier către domiciliul său din satul Prisaca, fără documente legale de proveniență. În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au depistat în extravilanul satului Prisaca un bărbat, care transporta cu un tractor și un trancar, material lemnos fără documente de proveniență. Cu sprijinul unui specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic Experimental Vidra, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind depistată cantitatea de 1,5 mc. lemn de foc din specia fag, care a fost supusă confiscării. Bărbatul a fost sancționat contravențional”, au adăugat oamenii legii.
    Pe 10 octombrie, la Tulnici, polițiștii au fost sesizați că o autoutilitară, care se deplasa pe DN 2D, din direcția Lepșa către Tulnici, transportă material lemnos fără documente legale de proveniență. „În urma verificărilor efectuate cu operativitate de polițiști, la ora 18.43, la volanul autovehiculului a fost depistat un bărbat, din comuna Tulnici, județul Vrancea, care transporta material lemnos fără documente de proveniență. A fost solicitat sprijinul unui specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic Obștea Tulnici, care a procedat la măsurarea materialului lemnos, rezultând o cantitate de 6 m.c. lemn de foc din specia rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de 6 m.c. lemn de foc din specia fag”, au mai transmis polițiștii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?