Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Sesiune de informare şi târg de joburi la Panciu


Casa Orășenească de Cultură din Panciu găzduiește, joi, sesiunea de informare din cadrul proiectului „Calificarea, un catalizator al succesului!”, implementat de UAT Orașul Panciu, în parteneriat cu S.C. Renaissance Management & Consultancy Company S.R.L și Asociația Clubul Sportiv al Persoanelor Handicapate Neuromotor Cutezătorii Hunedoara. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.2. „Sesiunea are ca scop informarea asupra necesității eliminării barierelor care limitează accesul la angajare pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile pe piața muncii. Pe parcursul seminarului, vor fi prezentate informații privind asigurarea calității în formarea profesională continuă, informații despre consilierea, orientarea profesională și medierea muncii, precum și beneficiile participării la cursurile de formare profesională din cadrul proiectului”, precizează primarul Iulian Nica.
    Din rândul invitaților la eveniment fac parte autorități locale și centrale, precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din regiune. Sesiunea de informare va fi urmată de un târg de joburi la care sunt invitați agenți economici din domeniul comercial și hotelier din județul Vrancea, precum și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Proiectul „Calificarea, un catalizator al succesului!” are ca obiectiv general dezvoltarea și promovarea principiului egalității de șanse în societatea românească prin punerea în aplicare a unui program de măsuri integrate în vederea: calificării; dezvoltării abilităților; asigurării accesului egal la ocupare și la construirea unei cariere profesionale; creșterii conștientizării asupra principiului egalității de șanse în cadrul societății civile.
    Grupul țintă este format din 660 de persoane (540 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile și 120 membri ai organizației civile și ai administrației publice locale) din regiunile Centru și Sud – Est.  Proiectul prevede 6 sesiuni de curs pentru cursuri de lucrători comerciali și de de cameristă în fiecare regiune. Durata programului de formare este 360 ore, conform standardului de pregătire profesională (din care 120 ore teorie și 240 ore practică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?