Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Start la vaccinarea antigripală. Află cine beneficiază de vaccin gratuit


Campania de vaccinare antigripală, la nivelul județului Vrancea, va debuta joi, 15 octombrie, așa cum a anunțat în urmă cu câteva zile ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Prima tranșă de vaccinuri va ajunge astăzi la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, iar de miercuri medicii de familie sunt așteptați la sediul instituției pentru a le ridica. Medicul Marina Maiorov, din cadrul DSP Vrancea, ne-a spus că vor fi primite 5.800 de doze de vaccin, iar o parte dintre acestea vor fi date spitalelor pentru vaccinarea cadrelor medicale, acestea intrând în categoria expusă permanent riscului de îmbolnăvire.
Conform recomandărilor, vor putea beneficia de vaccin gratuit persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni și 64 ani, în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienței umane și gravidele. De asemenea, vor primi vaccin gratuit și medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare din ambulatoriu, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire și ai unităților de bolnavi cronici, adulții și copiii din instituțiile de ocrotire socială, precum și persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt. Mai sunt vizați și bătrânii cu vârsta peste 65 de ani.
Imunizarea este realizată la cabinetele medicilor de familie, dar și în unitățile sanitare cu paturi. Pentru campania de vaccinare din această iarnă, reprezentanții DSP au solicitat, în total, 39 de mii de doze de vaccin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?