Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Tânără BOLNAVĂ DE SIDA, violată și tâlhărită de doi adolescenți. O altă fată a fost violată în Sud


Două tinere din Focșani au fost violate la sfârșitul săptămânii. În unul dintre cazuri, principalii suspecți au fost prinși și arestați, în celălalt încă sunt căutați. Una dintre fetele violate are 26 de ani și este bolnavă de SIDA, iar cealaltă are 18 ani. Prima faptă, a cărei victimă a fost fata de 26 de ani,  s-a consumat în spatele unor blocuri de pe Bulevardul Independenței, ea fiind găsită de polițiști dezbrăcată de la brâu în jos și bătută. Cea de-a doua infracțiune a fost comisă în cartierul Sud al Focșaniului, după ce victima a fost urmărită din centrul orașului. În acest ultim caz, autorii, doi la număr, ca și în cazul primului viol, nu au fost încă identificați.

   
    Două fete, una de 26 de ani și cealaltă de 18 ani, au fost violate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Focșani. Prima faptă, a căreia victimă este o tânără de 26 de ani, bolnavă de Sida, dar și cu deficiențe de vorbire, a fost anunțată de un focșănean în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.40. Focșăneanul a sunat la 112 și le-a spus oamenilor legii că pe Bulevardul Independenței se află o tânără, care pare să fi fost agresată.
    Ajunși la fața locului, polițiștii de la Poliția municipiului Focșani au găsit-o pe Roxana Nicoleta M., dezbrăcată de la brâu în jos, dar și cu leziuni în zona feței. Tânăra a fost dusă imediat la spital pentru îngrijiri medicale, iar polițiștii au început verificările pentru identificarea bestiilor care au batjocorit-o și i-au găsit repede. Lucian D. și Marius T., ambii de 17 ani, din satul Mircești, comuna Vînători.
    Se pare că cei doi au luat fata cu forța din zona unei stații peco și au adus-o până în spatele unor blocuri de pe Bulevardul Independenței unde au bătut-o, au violat-o și apoi i-au luat telefonul mobil. După ce au fost audiați, cei doi au fost reținuți și în seara aceleiași zile, adică sâmbătă, au primit mandate de arestare preventivă. „Pe data de 10.10.2010, pe numele celor doi tineri au fost emise ordonanțe de reținere și în aceeași zi au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și tâlhărie”, ne-a declarat inspector principal Cătălina Murariu de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

   30 de zile de arest

    Chiar dacă sunt minori, pe numele celor două bestii care au batjocorit o tânără bolnavă, boală de care ar putea suferi și ei, după viol, au primit mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Decizia magistraților de la Judecătoria Focșani poate fi contestată. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani înregistrată la nr. 11981/231/2015. In baza art. art. 223 alin. 2 Cpp cu referire la art. 202 C.p.p, și art.243 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpaților: – D. Lucian – T. Marius, pentru infracțiunile prev. de art. 233, art.234 alin.l lit. d C.pen., art. 218 alin.l si 3 lit. f C.pen., ambele cu aplicarea art. 113 alin.3 C.pen. si art. 38 alin.l C.pen. pe o durată de cate 30 de zile, începând cu data de 11.10.2015 și până la data de 09.11.2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 10.10.2015, ora 20.10”, se arată în soluția instanței, de sâmbătă seara.

   Arestat pentru tâlhărie când avea 16 ani

    Marius T., unul dintre violatorii tinerei de 26 de ani, nu este la prima abatere. În vara anului trecut, el a mai fost arestat preventiv pentru lovire sau alte violențe și tâlhărie calificată. Fapta pentru care Marius T. a fost arestat atunci, a fost comisă în dimineața zilei de 27 iulie. El și alte două persoane se aflau pe raza satului Mircești atunci când ar fi bătut, fără niciun motiv, un bărbat de 34 de ani, din Focșani. După ce au agresat victima, cei trei au plecat. La scurtă vreme, adolescentul s-ar fi intors în locul în care-l bătuse pe bărbat și ar fi început din nou să-l lovească. Înainte de a pleca i-ar fi luat victimei un telefon mobil și o sumă de bani.
    La finele anului trecut, instanța l-a condamnat. I-a aplicat măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni sub coordonarea Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea. A fost obligat să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională; să nu depășească, fără acordul serviciului de probațiune, limita teritorială a județului Vrancea; să nu se apropie și să nu comunice cu părțile vătămate, să se prezinte la serviciul de probațiune la datele fixate de acesta.

   Fată de 18 ani, violată în Sud

    Nu a fost singura infracțiune de viol reclamată în acest week-end. Tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, puțin după ora 04.00, poliția Focșani a fost anunțată din nou cu privire la comiterea unui viol, de această dată în cartierul Sud al Focșaniului. Victima este o fată de 18 ani, care și-a petrecut noaptea într-un club, iar în drum spre casă ar fi fost acostată de doi bărbați, care au amenințat-o cu acte de violență și au întreținut relații sexuale cu ea.
    Georgiana Mihaela C. ar fi plecat din localul în care fusese puțin după ora 3.00, luând-o către casă pe jos. În zona Lactobar, pe partea cealaltă a drumului, a observat doi bărbați, care mergeau în aceeași direcție cu ea. I s-a părut că este urmărită, dar nu a dat importanță și și-a continuat deplasarea. Când a ajuns pe Bulevardul București, în zona Blocurilor M, fata ar fi fost acostată de cei doi, care au amenințat-o și au obligat-o să întrețină raporturi sexuale cu el. Tânăra a fost dusă la spital pentru investigații și se pare că violul se confirmă.
    În acest caz, polițiștii nu știau ieri, cine sunt autorii, dar fac investigații pentru identificarea acestora. „În acest caz, cercetările sunt continuate în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorilor”, a adăugat inspector principal Murariu.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?