Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Reclamații HAIOASE la Poliția Locală. O persoană s-a plâns că i-a fost murdărit pervazul


O persoană din Focșani s-a supărat atât de tare pe muncitorii firmei care au lucrat la fațada blocului în care locuiește, încât i-a dat pe mâna polițiștilor locali. Persoana respectivă a reclamat la poliție faptul că pervazul unuia dintre geamuri i-a fost murdărit, motiv pentru care polițiștii locali au luat legătura cu persoana responsabilă de lucrare, care și-a luat angajamentul că îl va curăța. „În data de 25.09.2015, în jurul orei 18.00, în urma unei sesizări primite, polițiștii locali s-au deplasat pe strada Ștefan cel Mare, bloc 2, deoarece o persoană a reclamat faptul ca i s-a murdărit pervazul de la geam în urma efectuării lucrărilor de modernizare a fațadei blocului. Prin urmare, polițiștii locali au luat legătura cu persoana responsabilă pentru efectuarea lucrărilor, care și-a luat angajamentul că va curăța pervazul”, se arată într-o informare a Poliției Locale.
    Aceasta nu a fost singura misiune a polițiștilor locali în perioada 14 septembrie – 4 octombrie. Ei au desfășurat activități preventive pentru menținerea unui climat de siguranță publică pe raza municipiului Focșani. Astfel, în această perioadă, ei au legitimat și avertizat verbal zeci de persoane predispuse la comiterea unor fapte antisociale pe stradă, în localuri publice, parcuri, esplanade, zone de agrement și alte locuri de pe raza municipiului Focșani.
    Printre altele, polițiștii locali au mai „alungat” și patru persoane care adunau nuci de pe domeniul public, pe Bulevardul Gării. Acestora li s-a pus în vedere să păstreze curățenia, în caz contrar urmând să fie amendate. De asemenea, „în urma unei sesizări primite, polițiștii locali s-au deplasat pe strada Căpitan Crețu Florin nr.1 deoarece 2 (două) persoane făceau grătar pe domeniul public. Acestea au fost avertizate verbal, conform prevederilor legale în vigoare – Legea nr.54/2012 privind activitățile de picnic”, mai transmit polițiștii locali. 
Ei au ajuns și pe strada Revoluției, pentru a îndepărta niște copii, care se jucau cu mingea pe spațiul verde și făceau gălăgie. „În perioada de referință, polițiștii locali au executat serviciul de patrulare auto și control în trafic pe raza municipiului Focșani pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului rutier. A fost asigurată fluidizarea circulației rutiere în toate zonele aglomerate din municipiul Focșani, pentru a preveni crearea de ambuteiaje, respectiv în intersecții, acolo unde s-au efectuat lucrări de modernizare a părții carosabile/ astfaltare – în Cartierul Sud – pe strada Aleea 1 Iunie. Au fost asigurate măsuri de siguranță rutieră – în zona Piața Moldovei și pe străzile din apropiere – str.Tudor Vladimirescu, str. Mare a Unirii – a fost asigurată supravegherea și fluidizarea traficului rutier pentru buna desfășurare a exercițiului de alarmare publică și aplicație de cooperare în caz de cutremur în municipiul Focșani, care a avut loc în data de 29.09.2015, între orele 06.30-13.00. S-a acționat cu precădere în apropierea trecerilor pentru pietoni în vederea identificării persoanelor care traversează strada prin loc nepermis; au fost identificate autoturismele oprite sau staționate neregulamentar în zona de acțiune a indicatoarelor «Oprire – Staționare – Accesul Interzis» de pe raza municipiului Focșani. În acest sens au fost aplicate un număr de 22 sancțiuni contravenționale, dintre care 14 avertismente și 8(opt) amenzi, în valoare de 1.880 lei”, se mai arată în informare.
    Polițiștii locali au mai supravegheat și zonele în care se fac depozitări de gunoi și moloz pe domeniul public și au verificat autorizațiile de construire, fiind somate persoanele care nu aveau documente de la Primăria municipiului Focșani pentru construcțiile efectuate, să intre în legalitate. Totodată, s-au făcut și 40 de controale la societățile comerciale de pe raza municipiului Focșani cu privire la respectarea autorizației de funcționare.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?