Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Insigne de „Polițist rutier” pentru copiii care știu să circule corect


Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, împreună cu ai lor colegi de la Biroul Rutier Focșani, au desfășurat în cursul zilei de vineri o activitate preventivă cu elevii de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” din municipiu. Agent principal Alina Ionașc, comisar Mădălin Ciolan de la Biroul Rutier, împreună cu subcomisar Cătălin Manea de la Serviciul Rutier, au fost prezenți în sala bibliotecii Școlii numărul 5 pentru a-i învăța pe elevi câteva reguli stricte și foarte importante pe care aceștia trebuie să le respecte pe stradă. „În cadrul Zilei Siguranței Rutiere din Săptămâna Prevenirii Criminalității am desfășurat mai multe activități de prevenire a accidentelor de circulație, în principal cu pietonii, aceștia reprezentând principala cauză de producere a accidentelor”, a declarat subcomisar Cătălin Manea.
    Elevii au vizionat câteva filmulețe cu impact emoțional, imaginile fiind înregistrate în București, în care erau prezentate diferite situații care se pot întâmpla în viața de zi cu zi și cu o morală de final: întotdeauna să se traverseze prin spațiile marcate, dar niciodată fără a se asigura în cazul în care sunt pietoni; întotdeauna să poarte centura de siguranță atunci când se deplasează cu mașina personală.
    Polițiștii rutieri și-au concentrat atenția asupra minorilor care pot fi victime ale accidentelor de circulație atât de la grădiniță, cât și din cadrul unităților de învățământ din ciclurile primar și gimnazial. Prin urmare, oamenii legii au fost prezenți, vineri, în mai multe unități de învățământ de pe raza județului Vrancea.
    În aceeași zi, la hypermarket-ul Carrefour Focșani a avut loc evenimentul „Atelierul Micilor Polițiști – învățăm să circulăm corect”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și Carrefour cu ocazia „Zilei Siguranței Rutiere”. Copiii au fost premiați de reprezentanții Carrefour, ocazie cu care au primit și insigne de „Polițist rutier”.
    Acest proiect a avut drept scop cunoașterea regulilor de circulație specifice vârstei tuturor participanților, cu accent pe respectarea și aplicarea corectă a lor în trafic. Activitățile de prevenire se subscriu campaniilor naționale de prevenire „Alege Viața” și „Nu trece dincolo”, desfășurate de poliția rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?