Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Bursă în SUA pentru liceeni


Consiliile Americane pentru Educație Internațională anunță deschiderea biroului American Councils România. Cu această ocazie, se va promova în rândul elevilor din Vrancea un program de schimb de experiență. Primul program pe care Consiliul American dorește să-l implementeze în România se numește FLEX-Future Leaders Exchange Program. La FLEX pot participa liceenii români, născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001, înmatriculați în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, vorbitori de limbă engleză, cu scopul de a descoperi oamenii, cultura și sistemul educațional al Statelor Unite ale Americii, printr-un schimb internațional de experiență.
    Timp de aproximativ 10 luni calendaristice, tinerii studiază la un liceu american și locuiesc la o familie gazdă. Liceenii din țările participante în program pot primi o bursă de studiu, care acoperă toate cheltuielile aferente unui an de ședere și studiu în SUA. Cei interesați pot aplica online la adresa http://ais.americancouncils.org/flex până pe 16 octombrie, inclusiv.
    Programul de schimb de experiență FLEX, aflat în cel de-al 24-lea an de existență, este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Biroului Educațional și Cultural, iar participarea este gratuită. Pe lângă condițiile enumerate mai sus, tinerii trebuie să îndeplinească criteriile pentru a obține viza SUA. De asemenea, trebuie să nu fi stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.
    Consiliul este o organizație non-guvernamentală de top din Statele Unite ale Americii, care și-a dedicat cei peste 40 de ani de activitate educației internaționale, cu programe derulate în peste 80 de țări, în 40 de limbi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?