Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Concediul de creștere a copilului, vechime pentru examenul de grad principal


Asistenții medicali și cei de farmacie care au minimum cinci ani vechime în muncă vor susține examenul pentru obținerea gradului principal în luna octombrie. De curând, legislația s-a modificat, astfel că se ia în calcul la vechime și concediul pentru creșterea copilului, chiar dacă au fost două concedii consecutive.
Înscrierile la acest examen vor avea loc în perioada 5-22 octombrie, la sediul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Vrancea, iar pe 29 și 30 octombrie vor avea loc examenele. Mai exact, pe 29 octombrie va avea loc examenul pentru asistenții medicali generaliști, iar pe 30 octombrie cel pentru asistenții de farmacii, asistenții medicali de laborator, balneofiziokinetoterapie, radiologie, etc. Cei nemulțumiți vor putea depune contestații în perioada 30-31 octombrie, iar afișarea rezultatelor finale va fi făcută pe 2 noiembrie. Pentru a fi promovați, candidații trebuie să obțină la testul grilă cel puțin 70 de puncte.
Potrivit legislației în vigoare, la examenul de grad principal se pot înscrie candidații care au, până la data înscrierii la examen, cel puțin cinci ani vechime în specialitatea înscrisă pe diplomă. Prin obținerea acestui grad, asistenții primesc o creștere salarială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?