Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Tinerii care au cultivat canabis într-o casă închiriată, trimiși în judecată


Cei doi tineri care au fost arestați preventiv la finele lunii august sub acuzația de trafic și consum de droguri și au fost apoi plasați în arest la domiciliu, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Dosarul ce are ca obiect traficul de droguri a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea în data de 25 septembrie a.c. Este vorba despre George R. și Florin B. Pe data de 30 septembrie a.c., ei vor ajunge la instanță pentru a se lua în discuție măsura preventivă.
    Cei doi au fost arestați după ce polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea, sub coordonarea DIICOT, le-au descoperit o cultură de canabis, în timpul efectuării a patru percheziții, în Focșani, dar și în Galați, unde tinerii focșăneni au închiriat o casă. În locuință, oamenii legii au descoperit o cultură de canabis, mai exact 24 de plante, care erau în diferite stadii de dezvoltare. Potrivit informațiilor primite de la anchetatori, proprietarii casei habar nu aveau cu ce se ocupau chiriașii lor, oamenii aflând de la polițiști că imobilul lor fusese transformat în seră de canabis. În afară de plantele pe care tinerii le îngrijeau ca pe ochii din cap pentru a ajunge la maturitate, polițiștii au mai găsit, în timpul perchezițiilor, și resturi de plante și țigări, dar și cântare.
    Anterior trimiterii în judecată, George R. a cerut instanței să fie lăsat să plece de la domiciliu, solicitare care i-a fost încuviințată în aceeași zi în care procurorii au trimis dosarul la instanță. El a fost lăsat să meargă pe data de 28 septembrie a.c., la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulți în vederea examinării medicale. „Admite cererea privind permisiunea de a părăsi domiciliul,formulată de inculpatul Robu G.și în consecință (…) permite inculpatului părăsirea domiciliului la data de 28.09.2015, între orele 11.00 – 14.00 pentru a se prezenta la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulți, având sediul în municipiul Focșani, str. Cuza Vodă nr.56, județul Vrancea în vederea examinării medicale. În temeiul art.275 al.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia„, se arată în soluția instanței din 25 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?