Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Comorile Vrancei, promovate în jocuri video


    Comorile turistice și culturale ale județului Vrancea, alături de cele din alte 18 județe ale României, vor fi promovate în jocurile video și aplicațiile platformei Play Romania. Platforma multimedia va fi lansată oficial în Focșani, în cadrul evenimentului PLAYFEST ROMANIA, la o dată care va fi făcută publică în curând. PLAYFEST ROMANIA este primul festival itinerant multimedia care promovează județele României prin diferite aplicații interactive online. 
În ceea ce privește lansarea online a platformei, aceasta va avea loc vineri, 30 octombrie, și începând cu acea dată jocurile și aplicațiile Play Romania vor fi disponibile pentru descărcare. „Având în vedere importanța promovării acestui domeniu în rândul tinerilor din județ, am propus organizarea în parteneriat cu Consiliul Județean a evenimentului PLAY ROMANIA – PLAYFEST. Acest eveniment face parte dintr-un demers național de încurajare a tinerilor să urmeze o carieră în domeniul IT,  jocurilor video, aplicațiilor web și să creeze produse destinate promovării culturii și turismului. Play România introduce în promovarea turistică și culturală conceptul de gamification (folosirea jocului ca instrument educativ de promovare)”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției noastre.
    Play Romania reprezintă o platformă multimedia, un mediu virtual, educativ, ludic și interactiv de promovare a comorilor turistice și culturale românești, cu ajutorul jocurilor video, aplicațiilor și conținutului web interactiv. Împreună cu prietenul și ghidul virtual Mihai, se va face o călătorie virturală în cele mai frumoase locuri din România, se vor vizita orașe și sate, pentru a admira peisajele, astfel descoperindu-se o altă latură minunată a țării noastre. Prin intermediul platformei se poate crea o rețea de prieteni și cunoștințe, se poate discuta pe chat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?