Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Elevii își pot alege reprezentanți în Consiliul Școlar


Alegerile pentru Consiliul Școlar al Elevilor (CȘE) sunt în plină desfășurare. În perioada 14 septembrie – 9 octombrie 2015, în unitățile de învățământ liceale din întreg județul se vor depune aplicațiile și dosarele de candidatură în format fizic, pentru CȘE. Conform calendarului, în perioada 1-2 octombrie se vor evalua dosarele și se vor afișa rezultatele, în perioada 1-7 octombrie se va desfășura campania electorală, iar pe 8-9 octombrie va avea loc procesul de vot.
    Toți președinții CȘE-urilor vor anunța la adresa de email cje_vrancea@yahoo.com sau la numărul de telefon 0760.835.533, până pe 30 septembrie, numărul de telefon al persoanei de contact care se ocupă de organizarea alegerilor și data la care se vor desfășura aceste alegeri în liceul de proveniență. „Este foarte important ca toți elevii care doresc să se implice în această activitate să fie consiliați și sprijiniți și să avem toate birourile executive complete la data de 10 octombrie”, a declarat inspectorul școlar prof. Marilena Oprea.
    Comisia de concurs și validare a dosarelor de candidatură este constituită din:
1. președinte – președintele CȘE aflat în exercițiu;
2. secretar – secretarul CȘE aflat în exercițiu;
3. vicepreședinte – vicepreședintele CȘE aflat în exercițiu;
4. membru – evaluator, reprezentant al CȘE.
    Comisia are obligația de a pregăti buletinele de vot pentru votul secret. Secretarul comisiei de concurs întocmește procesul verbal, în care consemnează desfășurarea și rezultatele concursului, precum și mențiunile persoanelor desemnate ca observatori. Procesul verbal va fi semnat de președintele comisiei, de membri și de observatori.
    De asemenea, se vor organiza alegeri și pentru reprezentantul cu drept de vot al elevilor în Consiliul de Administrație al liceelor. Orice elev poate candida, singura condiție fiind ca acesta să aibă vârsta de 18 ani împliniți. Calendarul de alegeri este același cu cel pentru CȘE. Dosarul va conține scrisoarea de intenție, copie după cartea de identitate și declarație pe proprie răspundere că nu au rude în cadrul Consiliului de Administrație și nu au primit sancțiuni disciplinare în ultimii trei ani.
Pentru informații suplimentare, cei interesați pot trimite un email sau pot suna la numărul de telefon menționate mai sus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?